Mit lehet kezdeni a szomszédban vonyító kutyával?
Írásban felszólítod a közös képviselőt, tegyen valamit (lehet hozzá aláírást gyűjteni a szomszédoktól).
Írsz a jegyzőnek és birtokvédelmi eljárást indítasz.
Szólsz állatvédőknek.
Köszi a válaszokat, arról nem tudtam, hogy hivatalossá lehet tenni a közös képviselőnek való jelzést. A szomszéddal már beszéltem, de ahogy írtam, nem igazán akarta megérteni mi a gond... A hivatalos levél előtt sztem az a korrekt, ha még egy alkalommal jelzek neki, hogy ez nem így oké és csináljon vmit. Ha ennek se lesz hatása, akkor sajnos marad ez, de nem szívesen csinálom, sose volt összetűzésem szomszédokkal, de ez már tényleg túlmegy egy határon :(
Amúgy a sétáltatást nem hiszem, hogy nekem kéne bevállalni csak azért, hogy nyugtunk legyen, meg a munkám is olyan, hogy napközben ugyanúgy nincs ilyesmire időm.
Az állatvédők mit tudnának csinálni?
Elárulom:
SEMMIT!
Közös képviselő felé írásban jelezd, ha ez működik (értsd nincs a közös képviselő jelzése rá hatással), akkor a jegyző felé bejelenteni birtokvédelmi eljárást.
Igazából ilyenkor mindig felhúz, ha ilyesmit olvasok- manapság "kötelező" minden házatartásba kutya-EU-s szinten vezető helyek egyikéz foglaljuk el kutyatartás számában- de ehhez nincs meg kultúránk sajnos. Annak semmi értelme, hogy legyen kutya 'mer az kell', aztán munkaidő alatt rohadjon egy lakásban bezárva. Egyszerűen ez nem egy divattárgy, hanem egy élőlény. Mikor sokan mondják, hogy nekik a kutyával jobb a kapcsolatuk, mint bármely embertásukkal akkor az ilyen lakásba bezárom esetek mellett ez a legnagyobb képmutatás.
Szerintem beszéld meg a szomszédokkal (udvariasan!), hogy téged ez zavar, és, hogy szeretnéd, ha valahogy megváltozna.
Remélem tudtam segíteni!
Newly
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!