Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Este nyolc után csak kutyát...

Este nyolc után csak kutyát lehet sétáltatni, vagy lehet macskát, vadászgörényt, kecskét is?

Figyelt kérdés

2020. nov. 13. 17:53
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
72%

Így van, teljesen mindegy mit mond Cili vagy bárki. Nem vagyok köteles hallgatni.

Egyedül a Magyar Közlönyt vagyok köteles olvasni (vagy nem olvasom, de attól még vonatkozik rám, büntethető vagyok az alapján)

Érted a különbséget? Tehát simán mondhatod, hogy nem néztél sajtótájékoztatót, nem vagy köteles, pont mindegy milyen műsort nézel.

De a Magyar Közlönyt viszont úgy veszik, hogy mindenki olvasta, mert bizony a törvény nem ismerete nem ment fel senkit. Nyilván a lényegesebb dolgokról (ha kicsit pontatlanul is de) beszámol a bulvár is, szóval eljut a többséghez akkor is ha nem olvassa a Közlönyt. De ettől még az a mérvadó. Ha abban elírták volna és 20 helyett 21h van akkor 20-21 között hiába próbálna vegzálni a rendőr amiért utcán vagy. Akkor is ha szóban Orbán Viktor 20h-t mondott.

2020. nov. 16. 10:22
 22/31 anonim ***** válasza:
0%

Akárhogy ragozzátok, akkor is ugyanaz hangzik el a sajtótájékoztatón, csak bővebben kifejtve, az újságírók kérdései alapján alaposan körbejárva a témát.

Én nem futom tovább a felesleges köröket, van akivel nem érdemes. Sétáltassátok nyugodtan a macskáitokat, a görényeiteket és a kecskéiteket nyolc után annak ellenére is hogy nincs rá szükségük egészségügyileg, mint a kutyáknak.

Én továbbra is csak a kutyámat viszem nyolc után, azért nem viszem a többi állatot feleslegesen, csak hogy elmondhassam magamról hogy nekem aztán az atyaúristen sem mondja meg hogy mit csináljak.

Nem fogom még a saját állataimat is belevinni a kicsinyes ego-harcomba hogy én mekkora király vagyok hogy nyolc után az utcán tartózkodom.

Most pedig legyen a tiétek az utolsó szó, lehet marcangolni :)

2020. nov. 16. 10:49
 23/31 anonim ***** válasza:
70%
#22: nem viheted a macskát mert ilyen nincs a közlönyben. A sajtótajon nem tudom mit mondtak.
2020. nov. 16. 11:15
 24/31 anonim ***** válasza:
58%

A Magyar Közlönyben formailag és tartalmilag pontosan szerepelnek a meghozott rendeletek, jogszabályok... stb. Tehát ha rákeresel mondjuk a jogtárban, ugyanazt fogod találni. Nincs salátaszöveg, körítés, mese, sztori, szájbarágós példák, mint mondjuk a Blikkben. Illetve ezek a szabályok a Magyar Közlönyben megjelenéstől érvényesek, kivéve, ha ettől eltérően külön leírják, hogy mikortól kell érvényesnek tekinteni.

Azért aki szerint a Közlöny egy sima "újság", az szerintem még nem látott Közlönyt. Szerencsétekre online is megtalálható, publikus, ingyenes, úgyhogy aki itt ezen vitatkozik, annak javaslom, hogy nézze meg konkrétan, hogy mi is ez: [link]

2020. nov. 16. 12:02
 25/31 anonim ***** válasza:
74%
23, pont ezt mondtam végig hogy csak kutyát, mert a macska meg a többi megoldja vagy bent alomban, vagy egyedül.
2020. nov. 16. 12:09
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

#25: nem azért mert megoldja, hanem azért mert az nincs a Közlönyben. A kutyát pedig azért lehet, mert a Közlönyben szerepel mint kivétel.

Hogy miért arról csak sejtesem van: kihisztizték a kutyások, mert sokan vannak... Ha görényt is 1 millió magyar tartana, akkor hidd el arra is lenne kivétel. És a kutya sem lenne kivétel ha csak néhányan lennének, függetlenül attól, hogy egészségügyileg mi a helyzet. Nem vizsgálta Orbán ezt ilyen mélyen, egyszerűen csak nem akart szembemenni ennyi emberrel.

2020. nov. 16. 12:25
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy miért arról csak sejtesem van: kihisztizték a kutyások, mert sokan vannak..."

Nem kihiszték a kutyások, hanem a kutyáknak egészségkárosodásuk lehet abból, ha nincs lehetőségük kakilni, pisilni. Egy macska elvégzi bent alomra, egy görénynek sem probléma, ha bent kell elvégeznie a dolgát, egy szobatiszta kutya képes tartogatni a végtelenségig. Mivel dugig vannak a menhelyek, nem elvárható, hogy csak kertes házakban lehessen kutyát tartani, vagy csak olyanoknak legyen kutyájuk, akik otthon vannak. Vannak olyan gazdik, akik nem nappali munkarendben dolgoznak, az ő kutyáikkal előfordulna, hogy csak napi 1-szer tudnának pisilni, ha nem lehetne kivinni őket, de akár egy nappali munkarendben dolgozóval is előfordulhat, hogy mondjuk munka után fogászatra kell mennie és mire hazaér, már beleesik a tiltott időszakba.

2020. nov. 16. 12:45
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

Hidd el pont mindegy a kutya egészsége, egyszerűen csak sokan vannak azért engedik. Ha csak a pisi a lényeg akkor 500 méter se kell. Leviszi ház elé akinek ennyire fontos. Ha kevés kutyás lenne nem foglalkoznának vele.

Ahogy azzal se foglalkoznak külön, hogy mi van azzal aki párja, anyja, gyereke miatt menne ki autóval, hogy ne kelljen neki vonattol sok km-t gyalogolni. Sajnos nincs rá kivétel mert nem érint tömegeket. Azt a pár embert meg rábízzák a rendőr jóindulatára.

2020. nov. 16. 13:28
 29/31 anonim ***** válasza:
Nekem is van kutyám, nappali munkarend mellett megoldom, de a fogászati példát pont azért hoztam, mert nálam most pont aktuális, és igenis simán ki tudok csúszni az időből, mert fogászatra is csak munka után tudok menni, utazás, kezelési idő, és máris este 8 óra...
2020. nov. 16. 13:31
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

#28 Gondolom úgy magyarázol itt hogy mégcsak kutyád sincs. Ha lenne akkor tisztában lennél vele hogy nem úgy van a pisi/kaki hogy leviszed a ház elé és már megy is. Nekik sem mindegy, hová pisilnek/kakilnak. Sokszor sétálgatni kell velük mire végre elszánják magukat/találnak megfelelő helyet.

Még jó hogy a törvényhozók között kompetensebb emberek vannak akik ezzel tisztában vannak.

2020. nov. 16. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!