Görényt lehet lakásban szabadon tartani, mint egy macskát? Lehet pórázon sétáltatni?
Lenne egy nagyobb ketrece, de úgy gondoltam, hogy oda csak aludni járna be. Ott lenne a fekhelye, játékok stb. De nem lenne bezárva, csak ha szükséges (vendég érkezik stb)
Jobb időben napi 1x egyszer ki lehet vinni sétálni? Békés, nem forgalmas helyre?
Kutyákkal tartható egy lakásban? Ha kölyökként kerül kistestű kutya mellé? Megszokják egymást? (a kutya mindenkivel barátságos, cicákkal nőtt fel)
Csak úgy lehet, mert iszonyú mozgásigénye van.
Hogy mit szólnának egymáshoz a kutyával, azt nem tudom.
Ha kezdő görényes vagy, pláne még más állataid is vannak akkor érdemes ketrecben tartani őket amikor nem figyel rájuk senki, nem olyanok mint a kutya vagy macska, hogy megtiltasz nekik valamit és akkor arra hallgatnak. Nagy szökőművészek és bajkeverők. Szabadon felügyelet nélkül csak úgy tartható lakásban, ha az teljesen görénybiztos, legjobb ha van egy saját külön szoba nekik erre a célra. Képesek leesni magasabb helyekről, bebújni kisebb lyukakba, kisurranni a nyitott ajtón amikor senki nem figyel, kiásni a virágokat, kirágni a dolgokat (nálunk a mosogatógép lefolyó csövére harapott egyszer rá, ki is lyukadt), szétrágni, megenni olyan dolgokat amiktől bajuk lehet, stb. Érdemes ketrecben tartani őket amikor nem figyeltek rá, megfelelő mozgatás mellett úgyis csak aludni fognak oda járni. Napi 4 óra szabadon lét bőven elég nekik, persze felváltva, reggel és este kis idő, akkor tombolhatnak, megszokják a rendszert. Minél idősebb lesz, annál kevesebb mozgást igényel, magától el fog menni egy zugba aludni majd.
Sétáltatni lehet, de nem minden görény szereti. Akinek nem jön be nem szabad erőltetni, mert csak stresszeli magát közben. Nekem három görényemből egy utált kint lenni, félt mindentől, másik kettőt meg nem lehetett lelőni, ment volna világot felfedezni.
Kutyával összeszoktathatóak, de ez függ a kutya és a görény habitusától is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!