Kutyásokat és macskásokat kérdezem, hogy milyen fajta macskát/kutyát ajánlotok?
Tudom, valószínűleg sokszor lehetett ez a kérdés, de azért szeretném feltenni: Szeretnék egy háziállatot (vagy kettőt :D ). Macskában és kutyában gondolkodtam.
Macska: Nekem egy olyan fajtára van szükségem, ami csak úgy "van". Tehát, ha hazajövök a munkából, lefekszem a kanapéra, nézek egy filmet és ő csak odafekszik és én simogatom. Valami ilyesmi típusra gondoltam. Ha finom, puha a bundája, az csak még jobb :) Tudom, minden macskának van egyfajta személyessége, de általában a fajta meghatározó, de mivel én teljesen kezdő vagyok, nem tudom merre felé keresgéljek.
Kutya: Egy közepes méretű barátságos, de házőrző típusra gondoltam. Egy tipikus olyan kutyusra, amely ha kiülök a kertbe olvasni, mellém fekszik, de persze ugyanakkor játékos is. Tudtok ajánlani fajtákat, amelyek közül keresgélhetek? :)
Előre köszönöm a válaszokat!
Macskából mindenképp Brit Rövidszőrűt ajánlok, nagyon puha cuki és egész nap alszik.
Kutyából kistermetű lusta kutyafajtát ajánlok de ezek nem jók házőrzésre pl.: shih tzu lusta, néha játékos de kozmetikába kell vinni és lakás kutya.
" Egy tipikus olyan kutyusra, amely ha kiülök a kertbe olvasni, mellém fekszik, de persze ugyanakkor játékos is."
Az megvan, hogy egy kutyán naponta min. kétszer le kell fárasztani? Testileg is agyilag is! Ez kb annyit jelent, hogy reggel elviszed sétálni megfuttatod, alaposan megizzasztod (kb másfél óra), utána lezuhanyozol és mehetsz dolgozni. Ha végeztél, újra ez vár, ha esik ha fúj, ha beteg vagy, ha eltört a lábad, ha cigány gyerekek potyognak az égből, akkor is!
Ez a kutyatartás alapja, ha ezt nem tudod biztosítani, bele se vágjál, vagy legfeljebb valami benti padlócirkálót vegyél. De az meg nem kutya! :-))
Brit cica 80ezertől 200ezer Ft is lehet.
A perzsa 100-120 ezertől 200-230 ezer Ft körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!