Kutyásokat és macskásokat kérdezem, hogy milyen fajta macskát/kutyát ajánlotok?
Tudom, valószínűleg sokszor lehetett ez a kérdés, de azért szeretném feltenni: Szeretnék egy háziállatot (vagy kettőt :D ). Macskában és kutyában gondolkodtam.
Macska: Nekem egy olyan fajtára van szükségem, ami csak úgy "van". Tehát, ha hazajövök a munkából, lefekszem a kanapéra, nézek egy filmet és ő csak odafekszik és én simogatom. Valami ilyesmi típusra gondoltam. Ha finom, puha a bundája, az csak még jobb :) Tudom, minden macskának van egyfajta személyessége, de általában a fajta meghatározó, de mivel én teljesen kezdő vagyok, nem tudom merre felé keresgéljek.
Kutya: Egy közepes méretű barátságos, de házőrző típusra gondoltam. Egy tipikus olyan kutyusra, amely ha kiülök a kertbe olvasni, mellém fekszik, de persze ugyanakkor játékos is. Tudtok ajánlani fajtákat, amelyek közül keresgélhetek? :)
Előre köszönöm a válaszokat!
Szóval semmi tapasztalat nélkül, szeretnél egy állatot aki csak fekszik és simogatod mint egy plüss állatot?
Ne akarj kerti díszt egyik fajból se.
Egy-két? Mert kapásból van fél milliód plusz a felszerelések amit csak úgy állatra kiadsz?
Mert fajtatiszta állatból két darab ennyibe kerül.
Vagy menj be a menhelyre, és ott segítenek természet alapján ajánlani neked házikedvencet.
Macskában tudnék segíteni, viszont az a feltétel nem mindig teljesül egy fajtán belül sem, hogy nyugton is legyen, meg bújós is legyen. Általában vagy-vagy. Pláne, hogy ugye még hozzá jön a macska egyéni természete is, így kb ezt lehetetlen garantálni.
A nyugis macskafajták általában nem azok a tipikus ölmacskák, nem szertik a nyúzást. (pl. perzsa, brit rövidszőrű) Bújós, figyeleméhes macskák aktívak, velük foglalkozni kell rendesen(pl. sziámi-nagyon hangosak is, ragdoll), aztán vannak, amik csak pörgősek, de nem bújósak.
Az sem mindegy, hogy mennyit szánsz rá, kis- vagy nagytestűt szeretnél.
Macska, legyen ivartalanitott kandúr.
Hazimacsek.
Eddig az összes macskám bujos volt.
A nőstények nem.
5,6,7: Köszönöm a válaszokat! Ment a zöld pacsi! :)
Természetesen tudom, hogy minden nap igénylik a törődést, csak azért keresek egy "nyugodtabb" típust, mivel volt egy macskánk, akivel szinte 24/24 kellett folyamatosan foglalkozni... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!