Mikor fog ledőlni az a vidéki beidegződés mi szerint utálják a macskákat és kutyákat és egyéb állatokat. Mindezt azért mert nem haszonállatok és nincs úgymond vidékiek számára elfogadható "haszna"? Engem baromira felidegesítenek az ilyen emberek.
És? Azért mert egy ilyet láttál, akkor mindenki ilyen?
Nálunk meg rendszeresen hír a városban, hogy x téren vigyázzanak, mert szöges husi van kirakva. Akkor most mondjam, hogy minden városi kutyamérgező?
Nekem sok vidéki ismerősöm van, én nem tapasztalom ezt. Maximum eldugott zsákfalvakban, ahol annyira visszamaradottak az emberek, hogy még térerő sincs és a vizet is a kútról hordják. Ott láttam ilyesmit. De nem ez a jellemző.
A tanyákon első sorban a "haszonért" tarják a kutyát, mert tereli, őrzi a nyájat, de ettől még ugyanúgy láttam hogy labdáznak vele. Ismerősöm bordere pl.bent alszik az ágyuk végén esténként, mégis munkakutya mellette pedig családi kedvenc is.
Aki jobban kedveli a haszonállatokat mert tejet ad, tojást ad, húst ad az nem azt jelenti feltétlenül, hogy nem szereti a kiskutyát meg a kiscicát.
Sőt, szeretik a cicát is mert összefogdossa a rágcsálókat. A kutyust is szeretik mert őrzi a házat, megeszi a maradékot, egyes fajták összeszedik a patkányokat, terelgetik a haszonállatokat stb.
Akivel találkoztam és ilyen felfogással volt, ő inkább azt nem tudta hová tenni, hogy miért gondolják sokan, hogy jót tesznek egy állattal azzal, hogy felvetetik ugyanazt az elkényelmesedett életmódot mint amit a gazdája is űz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!