A menhelyeket miért nem támogatja az állam?
Nekem van egy ötletem, hogyan lehetne ezt jól megoldani, csak nem vagyok közel a tűzhöz.
Adókedvezményt lehetne azoknak adni, akik örökbefogadnak kutyát menhelyről vagy fajtamentéstől. Aki nem menhelyről/fajtamentéstől fogad be kutyát, de igazolni sem tudja, hogy tenyésztőtől van kutyája, azokra adót lehetne kivetni, amiből a menhelyeket támogatnák.
#1 elég elmeborult ötlet, hogy azért fizessen valaki, mert nem menhelyről vett vagy tk-s kutyàja van. Mellesleg mi van a tk-s szaporítókkal?
Ez kb olyan, hogy azért fizess mert nincs gyereked...
Természetesen nem támogatom a szaporítókat, de ez akkor is hülye ötlet.
Állambàcsi nem fog egy gyakorlatilag pénztemetőbe fektetni. Ennyi.
Hollandiában a tenyésztőknek kell magasabb adót fizetni:
Igen, és majd jön a sok okos magyar, aki gyártja pénzért az örökbeadó szerződést
Mert ugye magánszemélytől is lehet kutyát befogadni. És ki ellenőrzi? Mikor? Hogyan?
Persze. És az ugye lehetetlen, hogy az utcáról fogadod be úgy, hogy nincs benne csip. Arról nem is beszélve, hogy nem csak kutyák léteznek ám.
Kérdező: Érdekli is őket? A szemükben az állatvédelem csak pénztemető, amiből nem lehet hatékonyan sikkasztani, és nem lehet kisajátítani sem. Persze van politikus, aki próbál tenni a változásért, de egymaga kevés hozzá, főleg, hogy nem a narancs párt tagja, tehát... hagyjuk is, gondolom érted.
És a talált kutyákkal mi a helyzet? :)
Több sebből vérzik...
Magyarországon allatvedelmi törvény sincs (na jó, elég gázos), nem hogy támogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!