A veszprémi vagy a nyíregyházi állatkert a jobb?
Nyíregyházi vagyok. Kisgyerekkel (4 éves) 2 évben egyszer, ha bevállaljuk a nyíregyházi állatkertet... Túl nagy, bejárhatatlan, fárasztó.
Kamaszokkal, vagy minimum 10 éves kortól érdemes oda gyereket vinni. Ráadásul nagyon zsúfolt! Amelyik gyerek nem bírja a tömeget, a tolakodást, nem való oda!
Gyerekkel én a debrecenit vagy a miskolcit javaslom. Mi ezekbe járunk általában.
Esetleg a hortobágyit.
Köszi a válaszokat!
Elvileg a veszprémi a nagyobb...
Az 32.5 hektár a nyíregyházi "csak" 30.
A veszprémiben tehát kevés az állat?
Ez csak a rossz menedzselése miatt lehet így, vagy pont azért hogy az ott tartott állatoknak jobb és nagyobb helyük, kifutójuk legyen?
Mert ha utóbbi a helyzet, akkor lehet hogy szívesebben támogatnám azt a jegyárakkal...
Milliószor jobban a veszprémit ajánlom. A múltkor írtam egy hasonló kérdéshez azt ide be is másolom:
Én idén voltam a Nyíregyháziba 2szer is. A Nyíregyháziról a negatív dolgok:
-a sósvizű akváriumok nagyon elhanyagoltak és nem szépek,teli vannak algával,a cápáknak kicsi a hely
-sok állatnak nagyon kis helye van(pl.flamingó,szurikáta)
-pár állatnak nem volt árnyék ebben a hőségben és egy akkora tál víz se volt kirakva hogy legalább belefeküdjenek(pl. Párducteknős)
-a büfékben dolgozók nagyon bunkók
-a benzinkúton szebb mosdó van mint ott
-a koik,pontyok,aranyhalak(szval az állatok pl:gibbonok melletti tavi halak) állandóan pipáznak,teljesen szenvedtek az oxigénhiány és a tisztíttatás hiánya miatt,annyira elkeserítő látvány volt
-kuka nincs gyakran
-nem a legjobb a térkép amit adnak,a telefonos térkép is egy kuka(korlátlan mobilnettel is)
-néhány helyen vannak ilyen 5méteres alagutak hogy pl. belehet menni az oroszlánketrec közepébe,na az hemzseg a szúnyogoktól. Meg a sok hülye lecipelte oda a babakocsit és velünk ordibáltak hogy ők babkocsival vannak takarodjunk arrébb
-van az a kis állatkerti busztúra(lehet a pestibe is van)de azt a kisjárművet állandóan kerülgetni kellett és egy idő után már olyan idegesítő volt
-a toke- és a nappali gekkónak túl kicsi a helye,min 3szor akkora kellene nekik
-volt egy szegény sárgabóbitás kakadu akinek az egész röpdébe volt keresztbe rakva 2 ág és semmi más,se víz,se kaja,se társak,se valami játék. Szegény kínjába egy lyukat ásott a kerítés mellett
-a gondozók is elég bunkók,az egyik csak ránkmordult hogy nem itt van a bejárat(holott látta hogy már vissza is fordultunk) a másik meg épp a sörényes galamboknak cserélte a vizet a görögteknősök ketrecén átmenve,a tekik követték ő meg felrúgta őket...persze felállítgatta utána mert ott álltunk mellette...
-ez meg csak egy személyes vélemény de ha néhol a mekibe papírszívószál van akkor nem tudom egy állatkerbe miért kell a mai napig műanyagot adni...
Ami viszont tetszett:
-az édesvizű akváriumok gyönyörűek
-a parasztudvar remek
-a Viktória-ház talán az egyik legszebb,tiszta is
-ha előre veszed a jegyet szinte azonnal bejuthatsz,kedves volt az információnál a csaj és megengedte hogy berakjuk a cuccaink
-rengeteg hotel van közel
-az állatok(amiknek a ketrecéhez odalehet menni) nem félnek az emberektől(pl a japik és a koronásgalamb)lászik hogy nincsennek rossz élményeik és gyönyörű fotókat lehet róluk csinálni
Szerintem Veszprémbe sokkal szebb az építés,a kialakítás is. Az afrikai rész is sokkal nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!