A budapesti vagy a nyíregyházi/sóstói Állatkert a jobb és miért? Ki mit ajánlana?
Árak tekintetében láttam hogy a diák jegy között 100 Ft eltérés van és a sóstói a drágább, de ez nem mérvadó különbség.
Hol van jelenleg több látnivaló, szebb, rendezettebb terület, hol érzed magadhoz közelebb az állatokat, stb?
Egy régi (kb 9 éves kérdést találtam ebben a témában, abban többen a sóstóit ajánlották), de kíváncsi vagyok jelenleg 2020-ban kinek mi a tapasztalata.
Előre is köszönöm a válaszokat!
A Nyíregyháziban az a jó,hogy több a büfé és az egyéb pénzlehúzó hely ahol a gyerek nyafogni fog minden sz...ért.Nagyon a pénz lehúzásról szól.
Egy "nyíregyi"
Én idén voltam a Nyíregyháziba 2szer is. Pesten pedig kb 2 éve. A Nyíregyháziról a negatív dolgok:
-a sósvizű akváriumok nagyon elhanyagoltak és nem szépek,teli vannak algával,a cápáknak kicsi a hely
-sok állatnak nagyon kis helye van(pl.flamingó,szurikáta)
-pár állatnak nem volt árnyék ebben a hőségben és egy akkora tál víz se volt kirakva hogy legalább belefeküdjenek(pl. Párducteknős)
-a büfékben dolgozók nagyon bunkók
-a benzinkúton szebb mosdó van mint ott
-a koik,pontyok,aranyhalak(szval az állatok pl:gibbonok melletti tavi halak) állandóan pipáznak,teljesen szenvedtek az oxigénhiány és a tisztíttatás hiánya miatt,annyira elkeserítő látvány volt
-kuka nincs gyakran
-nem a legjobb a térkép amit adnak,a telefonos térkép is egy kuka(korlátlan mobilnettel is)
-néhány helyen vannak ilyen 5méteres alagutak hogy pl. belehet menni az oroszlánketrec közepébe,na az hemzseg a szúnyogoktól. Meg a sok hülye lecipelte oda a babakocsit és velünk ordibáltak hogy ők babkocsival vannak takarodjunk arrébb
-van az a kis állatkerti busztúra(lehet a pestibe is van)de azt a kisjárművet állandóan kerülgetni kellett és egy idő után már olyan idegesítő volt
-a toke- és a nappali gekkónak túl kicsi a helye,min 3szor akkora kellene nekik
-volt egy szegény sárgabóbitás kakadu akinek az egész röpdébe volt keresztbe rakva 2 ág és semmi más,se víz,se kaja,se társak,se valami játék. Szegény kínjába egy lyukat ásott a kerítés mellett
-a gondozók is elég bunkók,az egyik csak ránkmordult hogy nem itt van a bejárat(holott látta hogy már vissza is fordultunk) a másik meg épp a sörényes galamboknak cserélte a vizet a görögteknősök ketrecén átmenve,a tekik követték ő meg felrúgta őket...persze felállítgatta utána mert ott álltunk mellette...
-ez meg csak egy személyes vélemény de ha néhol a mekibe papírszívószál van akkor nem tudom egy állatkerbe miért kell a mai napig műanyagot adni...
Ami viszont tetszett:
-az édesvizű akváriumok gyönyörűek
-a parasztudvar remek
-a Viktória-ház talán az egyik legszebb,tiszta is
-ha előre veszed a jegyet szinte azonnal bejuthatsz,kedves volt az információnál a csaj és megengedte hogy berakjuk a cuccaink
-rengeteg hotel van közel
-az állatok(amiknek a ketrecéhez odalehet menni) nem félnek az emberektől(pl a japik és a koronásgalamb)lászik hogy nincsennek rossz élményeik és gyönyörű fotókat lehet róluk csinálni
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Én személyszerint a Budapestibe mennék szimplán csak a Varázshegy miatt,az nekem a kedvenc részem.
De a Nyíregyháziről leírtam személyes tapasztalataim.
Tudom nem ez volt a kérdés de a Veszprémi a legjobb. Eleve egy termeszetvedelmi területen van csodaszép környezetben. Ha hétköznap mész talán nincsenek sokan. Én pár éve voltam és lenyűgözött. Az állatok kifutói is nagyon jók, tágasak. És nincs teli büfével meg nincs vursli hangulat. Úgy éreztem magam mintha valami meditterrán országban lennék. Ugyan akkor van azért étterem ami nagyon olcsó volt a Budapesti árakhoz képest. 4 éve voltam remélem azóta nem romlott le. Természetközeli és nem láttqm szenvedő allatokat ami szintén ritka. A másik két állatkert csak a bevételre megy. Minden sarkon bódé hogy vegyél valamit, minden méregdrága és az allatoknak sem jó. A Budapesti látványosabb szebb. Mert műemlék epületek vannak ami tényleg szép és a kerteszetre is adnak. A Nyíreagyháziban nem illeszledik a növenyzet az allat élőhelyéhez. Mindenhol nő a gaz. Elég fura európai erdőben látni trópusi fajokat. Az akvárium meg totál lepukkant. Ha muszáj a kettő közül valasztani akkor inkább a Budapesti. Mondjuk az meg zsúfolt. Túl sok faj kis helyen
De legalább szép meg van mit nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!