Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem képesek...

Az emberek miért nem képesek az állatok nemeit úgy nevezni, ahogy kell?

Figyelt kérdés
Hány kutyás ismerek, aki nem azt kérdezi, hogy kan, vagy szuka kutyám van-e hanem. Fiú, vagy lány? Meg mindenki szinte ezt mondja, hogy van egy fiú kutyám/macskám...stb. Oké, én sem tudom, hogy pl a zsiráf nőstényt hogy hívják pontosan, de nem mondom, egy ismert fajra, hogy kislány kiskutya. Hanem szuka kölyök/kis kutya. Elvileg csak az emberek között van fiú, meg lány. Állatoknál van hím, nőstény. Szuka, kan, kandúr, borjú, tehén...stb. Ha egy kisgyerek mondja, hogy fiú cica, vagy kutya, azt megértem, de hány felnőtt ember, aki biztos hallotta már azt a szót, hogy szuka főleg ha vett kutyát, azt mondja, hogy lány kutya. Az emberek miért nem képesek 1-2 szót használni, minthogy fiú, lány kutya/macska stb?
2010. aug. 2. 22:16
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
vagy pl nyusziban bak a fiú,és mégis sokan annyit mondanak fiú nyúl....meg sokan nem, tudják hogy lóban a nőstény a kanca....
2010. aug. 16. 18:23
 22/24 anonim ***** válasza:

Szerintem az is benne van a dologban, hogy az ember nem szívesen mond olyanokat, amik egy kicsit is a "társadalmi tabu" témába tartoznak. Pl nem mondom azt, hogy az egerenek pénisze van, ami az ánuszától több, mint 1 cmre van, ezért hím. Hanem egyszerűen csak azt, hogy "nagy a feneke", ezért fiú. Mert ha már az elején nem vagyok hivatalos, hanem kicsit "gyerekes", akkor miért maradnék a rideg, hivatalos kifejezésnél, hogy azt mondjam rá, hogy hím?

Egyébként én 50%-ban használom a hím/nőstény kifejezést az egereimre, patkányaimra. Kisegereknél szoktam használni, hogy ez kisfiú, ez meg kislány, mert azok még akkor csak pár hetesek. Ugyan úgy, mint ahogy te se mondod egy 5 éves fiúra, hogy az egy 5 éves férfi.

Páromék étkezési céllal tartanak nyulat. Náluk a bak nyúl az bak nyúl, soha senki nem mondta rá, hogy fiú. A nőstényt viszont mindeki anyázza, mert annak az a szerepe, az a nyúl mindig anya.

2010. aug. 16. 22:12
 23/24 anonim ***** válasza:
49%
ez ismerős, mikor sétáltatom a kutyám, mindig megkérdezik: "kislány?" ettől már a hideg ráz, és mindig mondom: "nem, szuka"... meg a lovasiskolában is mindig mondják: "a fiú paci..." bakker, az csődör!
2010. aug. 20. 11:48
 24/24 anonim ***** válasza:

Hát ez engem is marhára idegesít, mindig így kérdezik tőlem is, hogy ez fiú kutya, vagy lány? :S

Annyira idegesít, ha az emberek nem tudják, mit beszélnek...

2010. okt. 14. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!