Az emberek miért nem képesek az állatok nemeit úgy nevezni, ahogy kell?
Szerintem az is benne van a dologban, hogy az ember nem szívesen mond olyanokat, amik egy kicsit is a "társadalmi tabu" témába tartoznak. Pl nem mondom azt, hogy az egerenek pénisze van, ami az ánuszától több, mint 1 cmre van, ezért hím. Hanem egyszerűen csak azt, hogy "nagy a feneke", ezért fiú. Mert ha már az elején nem vagyok hivatalos, hanem kicsit "gyerekes", akkor miért maradnék a rideg, hivatalos kifejezésnél, hogy azt mondjam rá, hogy hím?
Egyébként én 50%-ban használom a hím/nőstény kifejezést az egereimre, patkányaimra. Kisegereknél szoktam használni, hogy ez kisfiú, ez meg kislány, mert azok még akkor csak pár hetesek. Ugyan úgy, mint ahogy te se mondod egy 5 éves fiúra, hogy az egy 5 éves férfi.
Páromék étkezési céllal tartanak nyulat. Náluk a bak nyúl az bak nyúl, soha senki nem mondta rá, hogy fiú. A nőstényt viszont mindeki anyázza, mert annak az a szerepe, az a nyúl mindig anya.
Hát ez engem is marhára idegesít, mindig így kérdezik tőlem is, hogy ez fiú kutya, vagy lány? :S
Annyira idegesít, ha az emberek nem tudják, mit beszélnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!