A szomszédomba új lakók költöztek állatokkal. Ezzel semmi gond de van három kakasuk. Ezek hajnal fél négytől késő délutánig kukorékolnak szinte szünet nélkül.Aludni pihenni képtelenség. Mit tehetnék?
Ha az önkormányzat korlátozza a haszonállat tartást, akkor sértik az önkormányzati rendeletet. Ez esetben jogos a panaszod... persze jó szomszédi kapcsolat nem lesz belőle ha bejelented.
Másik lehetőség a költözés, ablak szigetelés ( hőtechnikailag is hasznos ) stb.
Esetleg a gyerekszoba + hálószoba komolyabb hangszigetelése, hangelnyelő filccel, stb.
A telken csökkenteni a jó hangvisszaverő egyenes fal/beton felületeket, fásítani, vagy ha drókerítés van, akkor sövény, stb.
Esetleg beszélj a "pasi" feleségével is, hátha normálisabb.
Nyilván sokmindent nem tudnak csinálni, maximum át lehet gondolni, ha elég nagy a telek, hogy máshova helyezzék őket. Nyilván amiket fentebb írtam sövény, stb. ezekben a szomszéd is partner lehet ha normális...
Nem zárja éjszakára a tyúkokat, kakasokat? Elviheti a róka őket.
Bár nem tudom, mennyit tompítana a zajon egy tyúkól, gondolom ott is kukorékol a kakas, és nem is lehet elvárni egy kakastól, hogy ne kukorékoljon. Meg a gazda se sokat tehet, szerintem. Ha nincs kakas, nincs kukorékolás, de ha tarthat állatokat és van kakas, akkor van kukorékolás, neked meg hallgatnod kell. Nem tud rászólni az állatra, hogy maradjon csendben. Egy szomszéd miatt nem fog letenni az állattartásról. Elég patthelyzet.
Mit tervezel tenni? Azért a kamionokat már tudtad, szóval bátor voltál, ha ilyen helyre költöztél eredetileg, vagy ha korábban is ott laktál, akkor azért elég jól tolerálod a kamionforgalmat, ha ottmaradtál. Lehet, hogy ezt is megszokod idővel.
De ha mégsem, akkor opció lenne a költözés?
Én is rendszeresen küzdök egy számomra idegesítő zajjal, és nehéz megmagyarázni, hogy miért pont az zavar, másokat az miért nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!