Szerintetek is legyen ingyenes az állatorvosi ellátás, ugyanúgy, mint az emberek kórházi ellátása?
Mindenki ember, mindenki, aki be van jelentve fizeti a járulékot. De nincs mindenkinek állata, az is fizessen?
Egy csomó ember nem jelentené be az állatát, az főleg azok, akik még csak a kötelező oltást/csippet sem adják be a kutyájuknak. Így csak az állatok ellátásában lenne probléma. Plusz a menhelyes állatokat akkor milyen költségen kéne ellátni?
És akinek nem kedvencei vannak, hanem farmja, mondjuk 100 marhával? Az most a "tb"-ből ellesse az 50 tehenét, vagy oltsa be az 50 borjút?
Úgyhogy nyilván a jogi szabályozáson sokat kéne gondolkodni, de mint állam, nekem nem lenne érdekem a házi kedvencek egészségügye..
Szerintem is nagyban romlana az ellátás minősége tőle, meg kell nézni egy sztk-t meg egy magánrendelést.
De az ilyesmi problémára ott van a kisállatbiztosítás.
Azt nem tudom, hogy a kérdező, hogy gondolta, de #10. felvetése mindenesetre korrekt.
A TB-t is fizeti az is, aki 10-20 éve nem járt orvosnál, ha bejelentett munkahelye van...
A nyugdíj járulékot is fizeti az, aki simán lehet hogy nem lesz soha nyugdíjas.
Sőt, tovább megyek: a nyugdíj járulékot olyan is fizeti aki biztosan nem lesz nyugdíjas, mert olyan betegsége van, hogy kizárt hogy elérje a korhatárt.
#15. De ezt honnan tudod?
Ha ez így van, akkor ne hasonlítsuk az egészségügyi felállásokhoz...
Amúgy én abban az esetben sem támogatom, mivel erre biztosítás keretei között most is meg van a lehetőség, mint azt már többen említették.
Alapból úgy kellene állatot tartani, ha van anyagi háttered, amivel el tudod tartani.
Ennek a kérdésnek fel sem kellett volna merülnie.
Mert neked például olcsón kijön egy ivartalanítás így, de más meg fizessen érte??
PLUSZ ha meg csak is azok fizetnének, akiknek állatuk van akkor hajrá, mint ahogy az egyik előttem levő hozzászólásban látszik úgyis lesz olyan aki nem fogja bejelenteni az állatát, szóval ez bukott téma. Arról nem is beszélve, hogy minden állatnak más az eltartási költsége (vegyük pl., hogy valaki oroszlánt tart, na, abból nem nagyon telne ki a kis közös pénz.).
10 -es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!