Szerintetek létezet a Gévaudani bestia?

Elsö hülye...
Amugy szerintem igen :) Mármint azért mint minden népi legenda el van tulozva deee mindenbizonyal igen mivel irásos emlékek is vannak arrol hogy küldtek ki katonákat a felderitésére. A tetemét nem találták meg sosem pedig álitolag elfogták de mielöt kategorizálták volna már nem lehetet mert voszlásnak indult... Valoszinü hogy egy farkas-hiéna keverék volt amugy nem pedig szörny...De az is lehetet hogy egy kihalt állatfaj hiszen még mais rengeteg álatfaj létezik amit nem is ismerünk

Lehet, hogy helytelen, amit írok.
De én azt hallottam, hogy ez a valami farkasember volt.. Ugyanis van egy könyvem, amiben egy idézet szerepel a ,,gévaudani farkasembertől", miszerint: ,,Megláttam egy kislányt, egy helyi gazda leányát. Nem lehetett több négyévesnél, csillogó szeme, és göndör, gesztenyebarna haja volt.Felfaltam. Roppant ízletes volt a húsa."
Vagy esetleg írtak erről könyvet, és abban túlozták el ezt a szörny-dolgot?
1. Létezett - két t.
2. Igen, letezett, az eset a legjobban dokumentalt az effelek kozott.
3. Farkas es hazikutya hibrid volt.
Érdekesseg: a szorny elejtoje Jean Chastel vadasz mindossze 75 livre jutalmat kapott...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!