Melyik házi kiskedvencet a legkönnyebb tartani?
Attól is függ honnan veszed, milyen fajta. Szaporítótól, vagy kereskedésből értelemszerűen nagyobb eséllyel kerül ki beteg, rövid életű egyed.
A nyúl átlag 7-8 évet, a hörcsög 2-3 évet (hibrid törpehörcsögök jellemzően valamennyivel kevesebbet), a tengerimalac 5-8 év.
Nekem tenyésztőtől volt hibrid törpehörcsögöm, ő most pusztult el 2,6 évesen :( Szerencsére nem volt beteges, csak öreg korára szürkehályogja lett. De ez annyira nem zavarta, mert a hörik szeme amúgyse túl jó plusz ezt nem műti a doki.
Bocs az ekezetekert most nincs turelmem azzal bajlodni:D
Az irasod alapjan levontam egy kovetkeztetest es adnek egy tanacsot.
Ne tarts se nyulat,se csincsillat,ha csak nem tudod 10-20 evig gondjukat viselni napi szinten,ez nem jatek.
8 evesek a nyulaim,rengeteget kell foglalkozni veluk,ami nem a napi simogatasban merul ki.Azt ne is mondjam,hogy mennyit kell takaritani es mekkora helyre van szukseguk.
Csincsillat szinten ne vegyel,ha nem tudsz oriasi "jatszoteret" biztositani neki es foglalkozni vele napi szinten,akar 15 even keresztul.
Vegyel egy horcsogot,el 3 evet es boldog leszel vele,de nyulat vagy csincsillat azert ne,hogy 1-2-3-4 ev mulva kidobd,vagy lepasszold valakinek,remelem jol megfontolod dontesed:)
Tengerimalaccal sokkal konnyebb az elet,mint egy nyuszi,vagy egy csinnel.Termeszetesen a nyuszit es a csint is parban kell tartani!! (gondolom nem fogod egessz nap a bundajat tisztogatni es vele aludni:)
Ha vegul nyuszit,vagy csincsillat veszel szivesen segitek,ha kerdesed adodna.
Koltsegek meg minden allatnal a csillagos eg a hatar,kell figyelni mivel eteted,hogyan tartod es igy meglehet elozni az esetleges betegsegeket/problemakat.
Egy allatorvostan-hallgato.
A hörcsögök magányos állatok.
Ha szeretnél megbízható helyről tájékozódni, ezt az oldalt ajánlom
a nyulat oltatni is kell mint a kutyákat, elég drága nekik az oltás.
Ha pedig elnézel felette hamar nem lesz nyuszi
13-as vagyok
Latom nem nagyon esett le,hogy mivel jar nyulat tartani.Barcsak az oltas ara lenne a legkisebb gondod...Ha mar itt fent akadunk,mibol fizetned ki az esetleges betegsegeket?
pelda:le kell csiszolni a fogait,ami also hangon 20.000 forint.(+ha esetleg bent tartjak 2-3 napig),vagy akarmi egyeb
Vegyel egy horcsogot,azt el ameddig el..tisztelet a kivetel,de az ilyen kerdezok nagy resze tonna szamra gyujra a nyulba a kekszet,mogyorot,almat,repat,majd jonnek ide,hogy mit csinaljak,mert a nyul a vegsoket huzza...ha meg ugy se erdekel mit mondunk,akkor minek teszed fel a kerdest?:) (nem tamadasbol irtam,komolyan kerdezem)
Dokumentalodj,majd dontsd el,hogy mit szeretnel:)
Ha rendesen eteted es megfelelo korulmenyek kozott tartod,akkor elkerulheto a betegsegek nagy resze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!