Ha nem létezne se kutya, se macska, az ember milyen házi kedvencet tartana?
Mert kutyán és macskán kívül nincs semmilyen házikedvenc ugye?
Ott vannak a papagájok számos faja, tengerimalac, hörcsög, hal, süni, nyúl, görény, egyre elterjedtebb a törpe malac is, kígyók, gyíkok, teknősök, pókok, rovarok...
Nem tudom kihagytam-e valamit.
Hüllőt, madarat, rágcsálót, rovart, pókot, halat, kétéltűt, csigát, pónit, malacot :)
Ha én tehetném, vidrát és rókát, kaméleont és egy axolotl-t is tartanék. Na jó, ez olyan gyerekkori álom, de hát annyi a lehetőség :)
Én törpemalacot.
A disznók állítólag ugyanolyan értelmesek, hűségesek, mint a kutyák. Csak nincs idejük kibontakozni.:(
Házi kedvencnek lehet sokmindent tartani. Ha viszont azt nézzük, hogy melyek lennének azok az állatok, amik hasonló szerepet töltöttek volna be az ember fejlődésében, mint a kutya, vagy a macska, akkor leginkább a madarakra tudnék gondolni.
Ott van a legalapvetőbb dolog, a vadászat. Madarakkal lehet vadászni alapból is, de mi lenne, ha az ember háziasította és szelektíven tenyésztette volna őket külön erre a feladatra? Ahogy a vadászkutyák a szimatukkal találják meg a vadat, úgy a ragadozó madár az égből kereshetné azt, majd vezetné rá a gazdáját. Az apróvadat ugyanúgy vissza tudná hozni, és el is tudná ejteni. Kártevő írtásra szintén lehetne ragadozó madarakat használni, szociálisabb feladatokra pedig a varjúfélék jó kiindulási csoport lenne. Lehet velük játszani, trükkökre tanítani őket, képesek ragaszgodni, stb... Talán hosszas tenyésztéssel még vakvezető madarat is lehetne "alkotni" :D. Bizonyos madarakban megvan a kellő intelligencia, hogy hasonló kiindulási állatok legyenek, mint a farkas volt, vagy mint a macska őse.
A másik hasonlóan okos és ragaszkodni képes, de alábecsült állat a disznó. Viszont mivel bennük nincs prédaösztön, csak kevesebb irányba lehetne elindulni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!