Éreztétek már úgy, hogy jobb lett volna állatnak születni?
Igen, de az attól függ, milyen állat.
Nyilván vágóhídi marha nem lennék, de pl. komodói sárkánygyíknak, nílusi krokodilnak lenni nem lenne rossz. :D
1. Most is állat vagy! (ha inkább gombának vagy esetleg növénynek érzed magad, sürgősen menj vele orvoshoz)
2. Sokkal több macska köt ki az utcán, mint szerető gazdiknál. Hidd el, visszasírnád még az emberi életet, amikor rájönnél, hogy hacsak nem egy mázlista házikedvenc vagy, az egész életedet a túlélésnek kéne alárendelned. Ha ragadozó lennél, egy rosszul sikerült ugráson múlhatna hogy lesz-e vacsorád, vagy akár több napig éhezhetnél. És ha egyszer lesérülsz, vagy megbetegszel, annak szinte garantáltan éhhalál a vége.
Zsákmányállatként állandó stresszben élnéd az életed, hiszen elég lehet ha egy pillanatra nem figyelsz oda, és máris más gyomrában végzed. És egyszer húzod meg a bokád például, estére tuti te leszel valakinek a fő fogás.
Hát én max a saját állatom lennék szívesen, vagy hozzám hasonló (gondolkodású és "cselekvésű") ember állata.
Növényevőnek lenni szívás, mert mindig félsz, hogy megesznek. Ha ragadozó vagy, naponta kell öldösnöd, ami szerintem megint csak nem jó. Ha dögevő vagy, az csak szimplán undi. Ha viszont háziállat vagy, akkor ez nem probléma, de pl nem szívesen lennék a szomszéd kutyája helyében.
Én szeretem az emberi életemet, még ha néha túl sok is a feladat, de ilyenkor mindig rájövök, hogy különben csak unatkoznék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!