Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi lehet számomra az ideális...

Mi lehet számomra az ideális állat? Nektek mi és miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lényegében én és a párom gondolkoztunk egy állatka befogadásán viszont... Nem tudjuk, hogy milyen állat legyen. Kutya,cica,tengeri malac,mókus,görény stb...

Elég nagy a házunk (kertes) így szinte bármi szóba jöhet, de nem tudom melyik állatkával kéne "elindulni"

Rólunk annyi,hogy nem vagyunk túl sportosak, szóval inkább nem egy 0-24 figyelmet igénylő állat kell.

Naponta 4óra szabadidőnk van kb.

Szóval tippek? :)

És egyébként kinek milyen állata van? Megbánta? Saját állatainak előnye/hátránya?

2020. ápr. 18. 09:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én a macskát ajánlom. Nagyon szerethetőek, tiszták és elvannak egész nap egyedül is az ablakban való alvással :D mivel kertes házatok van és ha megoldható építsetek neki/nekik catio-t. Úgy akkor is kimehet ha nem vagytok otthon de nem esik baja de mégiscsak kint van természetes közegben
2020. ápr. 22. 10:22
 12/13 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Említve voltak itt a halak. Én még hozzáteszem a különböző rákokat, garnélákat s csigákat. HA mindent jól csinál az ember akkor alapjáraton marha keveset kell velük foglalkozni. Értsd ez napi 1-2 perc (amíg enni adsz nekik) s heti 10-20 perc míg elvégzed a heti karbantartási dolgokat mint részleges vízcsere talajporszívózással (ugyanis soha sem kell teljes vízcsere + díszítés lesikálása. Ezek kimondottan felesleges s veszélyes műveletek) s esetleg az üveget egy szivaccsal belülről letörölgetni ha zavaróan koszos, na meg pár hetente a szűrők szivacsát kinyomkodni egy kis akváriumból leszívott vízben, ez +10 legfeljebb 20 perc pár hetente/ havonta attól függ. Ismétlem HA jól csinálja az ember.

Előnyük ,hogy kreatív és mutatós dísze lehet a lakásnak. A természet egy darabja, látványa sokaknak nyugtató.

Hátránya ,hogy először is sokat kell hozzá tanulni ,hogy megértsd egy akváriumban végbemenő folyamatokat és egyebeket mint nitrogénkörforgás: ammónia-nitrit-nitrát, lebontó baktériumok; vízkeménység; ph; különböző fajok igényei mind állat mind növény esetében, mikro és makró elemek; világítás: watt, kelvin, lumen; hőmérséklet; algák; hiánytünetek, betegségek stb stb. Nem bonyolult de azért kell rászánni pár hetet ,hogy az emberben kikristályosodjanak a gondolatok.

További hátránya egy akváriumnak ,hogy a lakóit nem lehet kivenni simizni, de ez szerintem egyértelmű.

Itt van pár megbízható oldal iránymutatónak ha ezt a hobbit választjátok: [link] , [link] , [link] , [link]

2020. ápr. 24. 20:37
 13/13 anonim válasza:

Kezdő gazdiként szerintem a legjobb örökbefogadni egy idősebb kutyát vagy macskát menhelyről. Igénylik a szeretetet, de általában nyugodtak. Mivel nagy kertetek van, a kutya lehet a legideálisabb :) Nem feltétlenül kell elvinni sétálni, ha megelégszik az udvarral. A kerítést mindenhol nézzétek át, és erősítsétek meg, ha a kutyust választjátok.Emellé pedig nagyon hálás a jó szóért, ételért. Kiskutyát vagy cicát azért nem ajánlom, mert rengeteget kell vele törődni, nevelni kell őket, sok piszkot és rongálást képesek végrehajtani.(Ez mind tapasztalat, sok almot felneveltünk már.)

Hal-, illetve nyúl tartását azért nem ajánlom, mert ezek viszonylag kényesebb állatok, gyakori a korai elhullás a kezdő gazdik esetén. Amikről nem írtam, azokkal kapcsolatban sajnos nincsen tapasztalatom.

2020. ápr. 28. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!