Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ételmoly ellen valami ötlet?

Ételmoly ellen valami ötlet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Voltam olyan "szerencsés", hogy egy áruházban vásárolt liszttel hoztam haza egy pár ételmolyt, amit nem vettem észre időben és most egy egész kolónia lakik nálam.

Kidobtam mindent, vettem csapdákat, amikor látok egyet repülni, azonnal lefújom. Fogyatkoznak, de valahonnan újratermelődik mindig, mert most a rizsben találtam elég undorító kukacokat, így azok is mentek a kukába.

Ki hogy irtotta ki őket? Már nevetségesnek tartom, hogy lassan 1 éve szívok velük, amikor azt hiszem hogy vége, akkor jön az újabb adag valahonnan. A konyhát kipakoltam teljesen, ott semmi. Valahol a tároló részben tanyáznak, de nem találom meg őket, csak 1-2 előkerül időnként, aztán szaporodnak.

Valakinek valami valóban hatásos ötlet? :( a netes praktikákkal kitörölhetem, a csapdákkal szintén. Beleragad néhány, de nem vonzza oda mindet, pedig elvileg még feromonos is. :(

2020. febr. 17. 16:30
 1/2 Béla211 ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam csinálni hogy be teszem a fagyoba mindent amit még veszek. És utána lezarhato műanyag dobozokban teszem őket. Így nincsenek molyok nálam.
2020. febr. 17. 17:13
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tartani otthon nagyobb mennyiségben malomipari terméket. Amelyik anyaga megengedi (pl. korpa) azt forró sütőben lehet "sterilizálni". A tároló polcok alsó felét ill. a repedéseket, polc illesztéseket kell ellenőrizni, mert a lárvák bebábozódás előtt ilyen helyeken bújnak meg.
2020. febr. 17. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!