Miért repkednek a szúnyogok meg a legyek a csillár körül?
Figyelt kérdés
Nappal is, éjszaka is, ha le van kapcsolva, ha fel van kapcsolva, mindig...2010. júl. 18. 18:33
1/9 anonim válasza:
Ha gyakran kapcsolod le-fel a villanyt, akkor a fényre jönnek, ha nem, akkor meg lehet, odatelepedtek a bogarak :D
2/9 anonim válasza:
Vonzza őket a fény,azt hiszik csillag:D :)
3/9 anonim válasza:
Azt hiszik,hogy a Hold.Ez halál komoly,először én is röhögtem rajta,de láttam a Spektrumon egy műsorban,hogy ezért van.
5/9 A kérdező kommentje:
A nap nagy részében le van kapcsolva...
De miért hiszik azt, hogy az a Hold?
2010. júl. 18. 20:32
7/9 anonim válasza:
"Én azt hallottam még boldog iskolás koromban, hogy a rovarok repülés közben állandóan figyelembe veszik azt, hogy egy adott fényforráshoz képest milyen szögben repülnek. Az ember előtti időkben jó szamárvezetőjük volt a nap és a hold nagy távolsága miatt. Ebből adódóan ha a fényforráshoz képest (nap, hold) mondjuk állandó 40 fokos szögben repültek akkor elvileg egyenesen haladtak.
Mióta felkapcsoltuk a lámpát azóta körbe körbe repkednek ha tartják a példaként említett 40 fokos szöget, hiszen a lámpa túl közeli fényforrás a tájékozódás ezen formája szempontjából."
Ez egy feladat is volt az egyik biosz érettségin is.
8/9 A kérdező kommentje:
de ha le van kapcsolva a lámpa akkor az már nem fényforrás, és mégis ott repkednek... ez az amit nem értek...
2010. júl. 20. 11:06
9/9 anonim válasza:
Azért mert mennek a ,ezér vannak este több szunyogok mert felkapcsolják az utcailámpákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!