Lelőni egy vadat miért nagyobb bűn, mint kifogni egy halat?
Figyelt kérdés
Ismerösöm vadász, és mondja, hogy sokan megjegyzést tesznek, hogy"szegény vadakat lelőni, miért tehetnek róla szegények, hogy megkell halniuk..." De mikor a horgászatról mesélnek a horgászok észre vettem, hogy ott a nagy "állatvédők" nem akadnak ki azon, hogy "szegény halakat kihúzni a vízből..." Holott ha egy vadat jól lőnek meg, egyből elpusztul, de van hogy egy nagy halat fél órákig is kell fárasztani. Szerintem sokkal rosszabb lehet halnak, mint egy vadnak, akit lelőnek, és "szerencsés" esetben fájdalom nélkül elpusztul.
Szóval az emberek miért vannak ennyire kiakadva, ha lelőnek egy vadat, és ha kifgnak egy halat, nem szólnak semmit?
2010. júl. 18. 15:29
11/14 anonim válasza:
Minél jobban hasonlít egy élőlény kommunikációja az emberéhez annál inkább felfogjuk és átérezzük azt. Így egy szarvas agonizálását sokkal nehezebb végignézni, akinek ez nem megy, de él benne a vadászösztön az horgászik, mert a halon nem (annyira) látszik h szenved, hiszen alig hasonlít ránk, nem tud visítani. A legyet már alig van aki sajnálja.
12/14 Winner of Royal Hill válasza:
Mert az emberek h*ülyék...
13/14 anonim válasza:
11:39-essel értek egyet. Amugy egyszer a neten olvastam egy cikket arról, hogy ha a halak tudnának hangot kiadni, akkor valószínűleg a horgászat is állatkínzás lenne...
14/14 A kérdező kommentje:
Na, ha a halak hangot adnának, akkor aszsem énsem mennék többet horgászni!
2010. júl. 24. 15:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!