Nektek milyen állat (ok) van (nak) a házban/szobában?
Egy hörcsög és egy macska :D
A höri a szobámban van, oda, semmilyen más állat nem jöhet. Egyrészt mert egy nagyobb állat zavarna, másrészt a hörcsögnek is nyugodtabb élete van, nem kell 0-24ben erős tömény ragadozószagot szívnia és biztonságos is. Napi 2-3 órát aktív, nem nagyon zajol, inkább csak "szöszmög" ez az apró kis zörgés igazából engem megnyugtat, nélküle már nehezen alszom el :) Tenyésztőtől vettem (Moondance) nagyon kezes, barátságos. napi 10 perc siminél nem igényel többet egy hörcsög, és annak is a fele azzal telik el hogy leellenőrzöm hogy minden oké e (apró zsákmányállatok, az esetleges betegségüket rejtegetik, így nap 5 percet rászánok és felírom a dolgokat így bármi van, időben tudok cselekedni) De a hörcsögök sokfélék lehetnek, vannak "kirakat" hörik, akik abszolút antiszocok
Ha olvasnál róla, itt tedd meg :)
A cicám sima házimacska, egy kedves hölgy nevelte fel a kidobott testvéreivel együtt, 3 hónapos kora óta pedig velem van. Alapvetően egy nagyon lusta hízelgős ölmacska, nagyon szereti ha simogatom, de a felvételt utálja. Kb napi 3-4 alkalommal pörög be, ilyenkor 10-15 percig eszeveszetten rohangál, mindent felborít, bulizik, igazából nem is tudom mi üt bele :D . Délután, este és éjszaka 3-4 körül szokott. Meg néha 4. alkalommal valamikor. Napi 2x15 perc játékkal elvan. Este hatalmas robajjal képes végigvágtatni az asztalon, mindent leborogat... De egy macska nem hangos, inkább kártékony :D Összekarmolja az ajtót, leborítja az asztalon lévő dolgokat, az ott hagyott ételekbe, italokba bele eszik, bele iszik, a hungarocell díszítést az ajtó körül szétszedi, a kanapét karmolja és még a szart se viszi le maga után... De hát, így szeretjük :D
5 macska, de ők a házban is és a kertben is vannak. Bár télen kb teljesen bentiek, fázik a kis seggük. Imádok velük élni, bár pakolni azért kell utánuk, ha a játék hevében lelöknek ezt-azt a polcokról.
Van még egy törpepapagáj pár, őket csak nézni és hallgatni lehet, de szintén nagyon jófejek amúgy.
A 3-as válaszolóhoz mondom:
Nagyon cukinak tűnik az a hörcsög :D
Egy hörcsög este alszik?
U.I.: Csak ilyesmi személyes infókra, sztorikra lennék kíváncsi.
Nimfapapagájok vannak, és egy kutya.
A madaraknak egy sarok van elkerítve röpdének, ők óvatosabbak, esznek a tenyeremből, de simogatni még nem engedik magukat.
A kutya mentett, kistestű, nem barátkozik egyből bárkivel, de akiben megbízik, annak nem csak engedi a simogatást, hanem kéri is.
Nem hangosak, a madarak is csak akkor, ha elfogyott a víz, kaja, vagy elfelejtettem szellőztetni. Legfeljebb a hímek szoktak dallamosan fütyörészni. Reggel már sötétben kelek hétköznap, a madarak olyankor csak pislognak álmosan, hogy mit csinálok én még olyan korán, de nyáron sem zavarnak reggel, amikor korábban kel a nap, ismerik a napirendemet. Voltak már fiókáim, na, azok hangosak, ha éhesek és enni kérnek.
Nem a 3-as vagyok, de a hörcsög éjszakai állat tehát nappal alszik. Nem is szabad nappal piszkerálni mert nem szeretik.
Egy éjszaka alatt több mint 8 km-t lerohangálnak. Persze csak akkor ha megfelelőek a felszerelései.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!