Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnék eltekinteni e felett?

Hogy tudnék eltekinteni e felett?

Figyelt kérdés
Én imádom az állatokat. Nekünk is van cicánk. Ivartalanitott. A szomszédunkban van kutya is macska is. A nőstény macskajuk nincs ivartalanítva. Tehát évente 2szer vannak kiscicák. Mivel nem tudják mindig elpasszolni így egyre több a macska. Sokszor látszik rajtuk hogy betegek, de nem viszik orvoshoz. A kutya is csak úgy van. Nem sétáltatják, nem foglalkoznak vele. Nyilván nem kínozzák őket így feljelenteni nem fogom. De számomra olyan rossz látni, hogy így el vannak hanyagolva.
2019. aug. 14. 18:06
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

Nem a te állataid,mit érdekel,hogy mi van velük?

Nyílván nem jó ott szegényeknek,de nem tehetsz ellene semmit.Egyik se a tiéd,semmi közöd hozzájuk.

Szólni tudsz neki,hogy valami nem jó úgy a tartási körülményekkel,de ennyi.

Vagy ha zavar a sok macska kérjétek meg,hogy ivartalanítson.Vagy fogd meg te,vidd el és ivartalanítsd ki te.De mivel ez neked felesleges költség és még csak nem is a sajátod megint csak az marad,hogy szard le.Mást mit tehetnél,ellopod tőle őket? :'D

2019. aug. 14. 18:13
 2/6 anonim ***** válasza:
31%
Gondolom a macskák csak úgy mászkálnak, se chip, se oltás nincs bennük csak etetik őket és ennyi. Szokasd át őket magadhoz és fogd be és ivartalanítsd őket
2019. aug. 14. 18:24
 3/6 anonim ***** válasza:
66%

Állatvédő szervezetnek jelezd.

Utolsó! Te ivartalaníttatnád saját költségen más állatát? Vagy csak a szád jár?

2019. aug. 14. 19:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy házban nem tudnám ennyi állat tartását biztosítani és mivel ugye közvetlen szomszéd, látná hogy ott vannak az állatai. Tuti balhét csinálna.

Állatvédők úgy is tudnak valamit csinálni ha nincsenek kínozva? Enni inni kapnak. Kutya nincs megkötve, kis helyre zárva. Csak ugye én látom hogy nem foglalkoznak velük azon kívül hogy kap enni,inni. Tehát orvos se. Semmi

2019. aug. 14. 20:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kutya nincs veszettség ellen oltva, chipeltetve (ami ugye kötelező), azzal szerintem el lehetne indulni. Szerintem egy állatvédő szervezettel érdemes lenne felvenni a kapcsolatot, hogy ilyen esetben milyen törvényes módszereket tudsz tenni (valószínűleg ők tudják a legjobban, hogy ezzel most kihez érdemes fordulni - az viszont fontos, hogy az állatvédők nem döntéshozó szervek, tehát ők nem tudnak bünetetni vagy elhozni az állatokat!).

A macskáknál viszont sajnos nincs semmilyen kötelező dolog, velük nem tudsz mit tenni ilyen szempontból :(

Viszont sok állatvédő szervezet el tudja szerintem intézni az olcsóbb ivartalanítást, esetleg arra is rákérdezhetsz.

A legjobb lenne a gazdákat rávenni legalább az ivartalanításra (akár az állatvédők segítségével is), különben marad a "trükközgetés" (pl. ha a macská szabadon kóborolnak mindenféle azonosításra szolgáló dolog nélkül, mondható rájuk, hogy kóbor állatok, nincs gazdájuk, ezért befoghatja őket az állatvédő szervezet - már ha van helyük...).

2019. aug. 15. 07:00
 6/6 anonim ***** válasza:
33%

Igen, mivel az állatokon segítek. De felvilágosítalak, az állatvédők, állatmentők is ezt teszik.

Azt is megkérdőjelezném hogy a gazdája. Jóformán csak eteti őket

2019. aug. 15. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!