Az állatkínzásnak minősül ha több macskát lakásban tartanak?
És soha nem voltak kiengedve ?
Az érdekelne hogy ezt büntetik vagy ez nem minősül állatkínzásnak?
Bizony, a macska minél nagyobb teret akar magának, minél több minőségi változatos kaját, napi szinten 2 óra simogatást, 1 óra játékot, és minden létező macskával akar párosodni!
Miért is ne adjunk neki meg mindent?
Mert nem kell tökéletes, az elég jó simán megfelel.
Ha akarsz, vegyél egy birtokot a macskádnak, de autómentes legyen teljesen! Kerítsd körbe, hogy vadak ne támadhassák meg! Legyen rajta macskaajtó, hogy macskaméretű állatok ki be járkálhassanak! Valahogy űzd ki a nyestet-nyusztot! Csak macskabarát növényeket ültess arra a 2 hektáros területre!
Igen, lehetne tökéletes helye egy macskának, hiszen kell neki is a terület, de amíg másokat veszélyeztet és önmagát veszélyezteti, mert kiengedes a vakvilágba, felelőtlen vagy és büntethető!
Ha jót akarsz neki, okosan csináld. Igazad van, a macskának terület kell, minél nagyobb, de milyen áron??
Az élete árán?
Annak az embernek és gyerekének az árán, akik meghaltak, mert a macska miatt kellett kitérniük az úton?
Senkit sem érdekel, milyen tökéletes helyre van igénye a macskának, elégedjen meg az elég jóval.
Kertes házban élek, 100nmes lakás, nem engedem ki a macskám, hiába lenne igénye rá, mert meghalna vagy más emberek/állatok halálát okozná.
Ezért is hoztak törvényt a kiengedés ellen!
Egy csomó dolgot nem csinálok, mert a macskám érdeke lenne, de az enyém nem. Ezért nem eszik friss lazacot, fincsi vadhúst mondjuk, ezért nem veszik neki élő pintyeket, pedig imádná levadászni őket a lakásban.
Maradj az észszerűség határán állattartásnál is!
Gondolom te sem eteted méregdrága ételekkel, nincs neki külön macskaszobája vidámparkberendezéssel, csak azt tennéd érte, ami kényelmes számodra(kiengedés)
A macska akarná, de másoknak rossz, ezért a macska nem kapja meg!
Ugyanez igaz kutyákra és gyerekekre meg felnőttekre egyaránt, alkalmazkodni kell és beérni az elég jóval!
Neharagudjatok de ezt én nem értem..
Mármint az világos hogy minden macskának más az igénye az addig oké..de azért mert a mi macskánk igényli azt, hogy kijarhasson,és ez biztositva is van neki(és már 4 éve) hogy kijár,és semmi gondja nem esett SOHA! (Nyilván télen nem jár ki) de ez nem jelenti azt hogy "külön szobát kap mindenféle (bocsánat a kifejezésért) sz.rral"..szerintem egyébként az nagyobb állatkínzás,ha a macska menne de nem engedjük ki és nem is sétáltatják meg..nyilván tömbben és forgalmas helyen más a helyzet,de ha valaki vállal egy állatot,arra is ügyelnie kell hogy ha a macska igényli akkor legyen legalább sétáltatva..egyébként meg szerintem nem egészséges hogy a kezdetektől négy fal között van..nyilván más mint a kutya,de én a saját cicank szokásaiból indulok ki,igényli hogy ki járhasson. Ezért is kérdeztem hogy törvényileg van e valami erre..mert ismerek enis olyat akinek több cicája is van a házban,soha nem voltak kiengedve,és ha az egyik nem is igényli a kijárást,a többi viszont igen,olyankor akkor mi a helyzet..
Húha, ez inkább szerintem már emberkínzás :-D
Tudom, mert négy macsekom van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!