Miért büntetik a kóbor macskák etetését?
Valamelyik nap parizert vittem egy macska alomnak akik a sarki bolt mellett élnek már pár éve és egy kedves hölgy szólt hogy vigyázzak a közteresekkel mert nem rég megbüntettek ezért egy nénit... nem értem hogy miért... inkább hagyta volna őket éhezni?!
Előre is köszönöm a válaszokat!:)
Igen, hagyni kell őket éhezni, ugyanis kártevők, dúvadak.
Jaj, tudom, cica-mica, édi-bédi, hogy lehet ilyet mondani egy aranyos kis háziállatra. Úgy, hogy a kóbor macska nem azonos a te otthon tartott Mircikéddel. Ezek elvadult állatok, amelyek irtózatos károkat okoznak a természetben, ráadásul egy csomó betegséget is terjesztenek, valamint szaporodnak, mint a nyulak. Egy macska évente hat-nyolc kismacskát is ellik.
Akárhogy szereted az állatokat, nem lehet őket így kezelni. Az embereket sem kellene. Ha eteted a kóbor macskákat, csak még többen lesznek, végül minden tele lesz velük.
Azt pedig hadd tegyem hozzá felvilágosításodra, hogy a macska valójában nem háziállat, nincs igazából domesztikálva. Valóban kézhez lehet szoktatni, ahogy a varjút vagy a rókát is, de ettől még nem háziállat, mint a kutya vagy a ló. Csak néhány száz éve tartják őket úgy, ahogy ma, korábban mindössze megtűrték őket az emberi környezetben. Igen, az ókori egyiptomiak is. Ők sem ültették be őket a lakásba, és dugtak a seggük alá macskaalmot.
Egy kóbor állatot 2 dolog érdekli. Az étel és a szaporodás. Ha nincsenek eteve akkor javarészt élelem kereséssel töltik az időt. Ha jól vannak lakatva akkor 0-24 keresik a lehetőséget a párzásra.
Plusz nem csak a macskák járnak rá, hanem a patkányok is, Budapest teli van velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!