Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Szerintetek ez kegyetlenség?

Szerintetek ez kegyetlenség?

Figyelt kérdés

Vannak emberek, akik ha, meghal egy állatuk, kitömik.

Szerintem ez kicsit kegyetlenség is. Szerintetek?

2019. máj. 9. 22:18
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

Nem értem, kivel lenne ez kegyetlen? Az állat halott. Tény, hogy fura, de van, aki meg a halott nagymamából készíttet gyémántot, és a nyakláncán hordja.

[link]

Ami azt illeti, az én apám is urnában várja a feltámadást a garázsban, a régi műhelyasztala helyén. Anyám azt akarja, hogy együtt legyenek szétszórva a hamvaik, tehát addig ott fog parkolni.

2019. máj. 9. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Kiráz tőle a hideg, biztosan nem lenne gyomrom nézegetni. De nem kegyetlen, hisz az álatt halott. Én pl az állatorvosi tanszéknek ajánlottam föl két kutyámat. Lehet ez is beteg, de ezzel a saját állatainkat segítjük.
2019. máj. 9. 22:34
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Kegyetlenségnek nem nevezném, inkább tiszteletlenségnek tartom. Rendben, nem ember volt, de akkor is egy érző, gondolkodó lény. Az én felfogásom szerint pedig az ilyen lények megérdemlik, hogy megkapják a végtiszteletet. Még akkor is, ha jelenleg épp egy garázsban porosodva várnak az oldalbordára, mert együtt akarnak szétoszlani.
2019. máj. 9. 22:41
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

Kegyetlenségnek nem az, hiszen az állat már halott.

Szerintem inkább tiszteletlen és undorító.

2019. máj. 9. 22:43
 5/9 anonim ***** válasza:
28%

Miért lenne kegyetlenség, vagy tiszteletlenség?

Pont hogy a tisztelet legmagasabb formája. Kitömöd, mert gyönyörű és szereted, továbbra is csodálni szeretnéd. Gondos munkával készíted el, művészi odafigyeléssel és részletességgel a legtöbbet hozod ki, amikor ránézel mindig eszedbe fog jutni.

Kegyetlennek sehogy se kegyetlen, mivel az állat már nem érzi.

2019. máj. 9. 23:05
 6/9 Metionin ***** válasza:
Kegyetlenségnek nem az, mert az állat már nem él de valahogy nekem sem szimpatikus. Mindig az állatkertekben meg múzeumokban lévő kitömött állatok jutnak róla eszembe, amik már foszladoznak és bénán bambulnak az üvegszemeikkel. Elhiszem hogy meg lehet ezt csinálni tényleg művészeti módon de olyat még nem láttam. Egyébként meg mindenkinek más segít feldolgozni a gyászt. Van aki szeretné ott látni a kitömött állatkát, van akinek ettől még jobban fájna az elvesztése. Én tuti nem tartanám otthon, ahogy a mumifikált nagyanyámat sem. A holtaknak megvan a maga helye és az oda helyezésük egyben az első lépés a gyász feldolgozásának útján.
2019. máj. 9. 23:20
 7/9 anonim ***** válasza:
81%
Vicces, hogy páran tiszteletlennek tartják, az meg eszükbe se jut, hogy az embereket is boncolják, aztán barzsamokkal, sminkelik stb, hogy adott esetben jól nézzenek ki a temetésen. Az miben is más? Elárulom, semmiben, csak a földalá mész nem a vitrinbe. Illetve már aki, vannak azért utána kiállított emberek is múzeumokban és egyéb helyeken.
2019. máj. 10. 04:03
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
Rokon meg megnyúzatta a halott kutyáját,és a szőre rá van terítve a fotelre...brrr....
2019. máj. 10. 12:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Bevallom, én gondolkodtam ezen a lehetőségen, hogy ha majd a lovam elmegy...

Mert annyira szeretem, és nem tudom,le tudnék-e mondani róla, el tudnám-fogadni a halálát.

Talán könnyebb lenne, ha láthatnám őt utána is, és megölelgethetném, ahogy most is, de ez egyelőre csak gondolatként van jelen nálam. Fogalmam sincs, mit csinálnék.

Azt mondjátok, tiszteletlenség. És az nem tiszteletlenség, hogy tudod, a szeretett társadat (állatodat) kutyakajába darálják bele?

2019. jún. 17. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!