Miért nem tiltják be a Pedigree, Whiskas, Friskies, Kitekat, stb. termékeket, illetve a mindenevő és ragadozó állatoknak gyártott vegán termékeket?
Igazából már a konkrétan megnevezett termékek is szinte vegánnak minősülbek, hiszen 4% húst és "állati származékot" tartalmaznak.
Miért nincs egy állatvédelmi szabályozás, hogy mondjuk egy kutyatáp nem tartalmazhat 25%-nál kevesebb húst, egy macskatáp pedig 40%-nál kevesebbet? Illetve, hogy a gabona mennyisége ne lehessen több mint a hús és zöldség együttesen, hacsak nem egy kiegészitő malátás készítményről van szó, vagy ilyesmi?
Hogy írhatják rá a friskies nevű szemétnek a csomagolására, hogy teljes értékű kutya/macskatáp?
Utolsó... Azért azt tudd, hogy magasabb hústartalom mellett is lehet alacsonyabb a fehérje.
Vese bántalmak esetén pedig kifejezetten a gyógytápok az ajánlottak, kattovit, Animonda Integra, de akár Happy Cat vagy Royal Canin termékek... Nem hiszem el, hogy utóbbival nem hozakodott elő a doki.
És amúgy az ajánlottakkal szemben, melyek valóban 25-26% fehérjét tartalmaznak, a Whiskas és Friskies ugyanúgy 30-32-36% fehérjét tartalmaznak mint a standard tápok...
Csak ez a fehérje nem húsból van, de ettőlmég ugyanúgy káros.
Vesés tápja a Hill'snek is van, K/D kidney care néven, illetve a Virbac-nak a Renal tápjai.
Vesebeteg cicának ezeket érdemes, nem pedig olcsó tápot.
Én azt nem értem, hogy engedhetik forgalomba az egyértelműen függőséget okozó jutalomfalatokat?
De valaki már írta, hogy emberi fogyasztásra alkalmas ételek is színvonalon aluliak, na igen. Mondjuk szerintem ezek a tápok csak kievêszítők, úgyis adsz mást is a kutyádnak a tápon kívül.
"Én azt nem értem, hogy engedhetik forgalomba az egyértelműen függőséget okozó jutalomfalatokat?"
Szerintem tiltsuk be a sonkát, mert az enyémnek az a kedvenc jutalomfalatja. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!