Lehetséges illegálisá tenni a kutyák láncon tartását Románában is?
Sziasztok.
Romániában élek és nagyon megfigyeltem, hogy itt a kutyák láncon tartása trendi, minden második háznál láncra van kötve egy kutya és ezek a láncok nagyon rövidek.
Sajnos ez az én sajátos udvaromon is így van mert a szüleim ellenzik a kutyák szabadon tartását.
Arra gondoltam, hogy lehetséges-e egy peticiot csinálni ez ellen? Már nagyon meguntam azt, hogy majdnem minden kutyát láncon láttok.
Egyetértek az előttem szólókkal, soha nem a törvény változtatja meg a társadalmat. Amennyiben a kultúra megváltozik, és a közösség rájön, hogy nem a legjobb dolog a kutyát láncon tartani, valamint hajlandóak lesznek tenni is érte, akkor létrejöhet egy törvény.
Amíg a társadalmi vélemény ennek az ellentétét tükrözi, teljesen felesleges.
Hogy mit lehet csinálni ez ellen? Próbáld eljuttatni minél több emberhez az érveidet (meggyőzően, tehát semmiképp sem erőszakosan), csatlakozz állatvédő csoportokhoz, a személyes környezetedben, aki nyitott rá, azt informáld. Nyilván ez nem olyan lépés, amivel holnaputánra megváltozna a világ, de azt hiszem, ez a legtöbb, amit tehetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!