Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy kutyát csak házba való bejárással lehet örökbe fogadni?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk majd egy kutyát. A kutyus menhelyről lenne, a minap el is látogattunk pár menhelyre, megnézni a kutyákat.

Több menhelyen kikötés , hogy a kutyust csak házba való korlátlan bejárással lehet örökbe fogadni.

Nekünk viszonylag nagy udvarunk van, de a bulldog, németjuhász keverék kutyusokra is vonatkozik ez a kikötés.

Nálunk sosem voltak bejárósak a kutyák, sem a macskák.

Ti mit gondoltok erről ?

2018. nov. 7. 10:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
89%
10-es és ugye tudod, hogy ha egy kutya az étel után kap, az nevelési probléma és nem megbolondult? :)
2018. nov. 7. 11:57
 12/31 anonim ***** válasza:
5%
Egyébiránt nem kettes vagy még véletlenül, akinél a kutyának kint a helye? Mert akkor épp most támasztottál alá. Csak szólok... :)
2018. nov. 7. 11:58
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Pl. bulldog esetén érthető, mivel az nem való kintre.

Azt szeretnék a menhelyen, hogy családtagként legyen kezelve a kutya. A kutya falkaállat, szeret a családjával lenni minél többet.

Nagytestű, télálló bundájú kutya esetében én nem ragaszkodnék a bejáráshoz, de pl. egy rövidszőrű és/vagy kistestű kutyánál mindenképpen.

2018. nov. 7. 12:20
 14/31 anonim ***** válasza:
51%

7-essel értek teljesen egyet.

Nekünk nem menhelyről hozottak a kutyáink, hanem utcáról összeszedettek, vagy nagyon rossz helyről kimentettek.

Hatalmas udvaron élnek, mivel sokan vannak és szinte mind nagytestű vagy közepes, ezért elképzelhetetlen hogy a lakásba bejárjanak.

Van nekik a bejárat mellett egy ház építve, bele van vezetve a központi fűtés cső. Télen is kb.15-20 fok van náluk, van bent hőmérő, villany, ágy, minden.

Rengeteg fa, bokor az udvaron, meg más állatok is.Bújkálnak a szénában, fekszenek a fűben, egymással folyton bírkóznak, rohangálnak, ugatják a bicikliseket,nyáron van medencéjük ott fürdenek, imádnak ásni, ezért egy nagy dombot hordtunk nekik össze, van rá ültetve sok bokor.Na ezen annyi alagutat ástak már, hogy hihetelen. Folyamatosan bebújkálnak, rettentően élvezik.Mi sokat vagyunk kint az udvaron, olyankor körülöttünk vannak. Igazi életvidám kutyák lettek az elhagyott, megkínzott kis állatokból.Szabadok, nincsenek nekik korlátok.Amúgy meg nagyon jólneveltek,szót fogadnak, nem rongálnak.

Aki csak bent tart kutyát,semmi bajom vele, főleg ha kistestű kutya, de ilyen dolgokat nem él meg a kutyája, pedig csak így teljes az életük.

Kell nekik a másik kutya társ feltétlenül, és a szabadság, hogy udvaron belül akkor és oda megy, amikor ő akar, és ahova akar.

A macskáinknak viszont van egy nagy elkerített rész, fa is van benne, drótos teteje van, innen bejárnak a fűtött melléképületbe, amiben ágy, fotel, stb.van nekik.Kijárósok voltak, de kettőt tragédia ért/kutya és autó/, ezután a többi csak a lakásban élt.De miután a lakást tönkretették,akkor találtuk ki és csináltuk meg nekik ezt a helyet.De azért felváltva bejárnak a lakásba is, de csak ha otthon vagyunk.

2018. nov. 7. 12:22
 15/31 anonim ***** válasza:
64%
Maximálisan egyet értek a menhelyekkel. Többen említettétek itt a német juhászt, mint csak kintre való kutya. A probléma csak az ezzel az állítással, hogy az nj kontakt kutya, lételeme a gazdája, családja. Nekem szintén kontakt kutyám van (dobermann-boxer keverék) és lakásban lakunk. Ha kitenném őt egy kertbe, szerintem záros határidőn belül megkattanna (mint ahogy sok csak kerti kutya teszi-lsd a kuvasz megőrül öreg korára hiedelem...). Hogy miért? Mert lételeme, hogy amikor csak lehetősége van rá, lásson, hozzám érjen, vagy csak ott legyen körülöttem. Nem egy halálra kényeztetett öleb, folyamatosan sportolunk több sportágban is, gond nélkül ki lehet kötni, otthagyni egyedül bárhol, de még hogy ezekből a szempontokból probléma mentes a kutya nem tudnám kirakni egy kertbe. Nem másért, csak mert szüksége van a gazdájára, társaságra, amit pl télen -10 fokban kevesen adnak meg egy csak kerti kutyának.
2018. nov. 7. 13:45
 16/31 anonim ***** válasza:
67%

Nekem ugyan macskáim vannak, de én nem is értem, hogy valaki úgy tart állatot, hogy kizárja az életéből. Akkor miért tartja? Mert én azért, mert szeretem a társaságukat.

Mi is elég sok időt töltünk az udvaron, kertben, de azért az otthoni életünk nagyobb részét mégiscsak bent éljük. Mert túl hideg van, vagy túl meleg, esik az eső, munka van bent... aztán bent is alszunk.

A szívem szakadna meg, ha este, amikor bezárom az ajtót, kizárnám az állataim.

2018. nov. 7. 14:16
 17/31 anonim ***** válasza:
73%

Na számomra is ez a rejtély.

Én is tisztaságmániás vagyok, a két macsekom is az agyamra tud menni néha, de ha kiköltözünk végre kertesbe és a férjem hazahoz egy kutyát - ez minden vágya -, akkor nyilvánvalóan ő is a család része lesz. Takarítok utána, ha kell. Biztos fogok morogni, pláne ha esős napokon tényleg komoly kutyaszag lesz, de ez vele jár. Értelme nincs hogy odakint legyen, aki akkor akar állatozni amikor neki kedve tartja, meg nem akar takarítani utána, vegyen egy életnagyságú plüsst, annak nincsenek igényei, nincs baj vele. Aki meg akarja adni az állatnak a természetes szabadságot, megteheti anélkül is, hogy teljesen kizárná. Ez félrebeszélés.

A másikféle hozzáállás, a "büdös koszos idióta állat a kertben a helye"... na ezt nem is véleményezném. Akkor pláne minek a kutya a profi kamerarendszer, riasztók világában. Utóbbi hosszú távon még olcsóbb is.

2018. nov. 7. 14:29
 18/31 anonim ***** válasza:
39%
Én értem, hogy a kutyák sokat szenvedtek, de a menhelyen is kint vannak, szerintem dinamikusabb lenne, ha megengednék. Nekem kint vannak a kuyáim, bár nem menhelyiek szóval nem tudom, hogy milyen sok menhelyen van ez.
2018. nov. 7. 16:02
 19/31 anonim ***** válasza:
21%
#16 az állatok nem feltétlen arra valóak, hogy nagyon cukik legyenek, és meg tudd őket simogatni...
2018. nov. 7. 16:05
 20/31 anonim ***** válasza:
25%
Én a máltai selyemkutyámat eredetileg bent akartam tartani de folyamatosan kaparta az ajtót hogy ki akar mebbi ezért csak téleb hidegben van bent a házban. Ő akart kint lenni és szerintem is sokkal jobb így neki. Aki kint tartja a kutyáját nem azért teszi hogy "kizárja az életéből" hanem azért mert ott sokkal jobb neki boldogabb az élete.
2018. nov. 7. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!