Mit gondoltok arról, hogy kutyát csak házba való bejárással lehet örökbe fogadni?
Párommal szeretnénk majd egy kutyát. A kutyus menhelyről lenne, a minap el is látogattunk pár menhelyre, megnézni a kutyákat.
Több menhelyen kikötés , hogy a kutyust csak házba való korlátlan bejárással lehet örökbe fogadni.
Nekünk viszonylag nagy udvarunk van, de a bulldog, németjuhász keverék kutyusokra is vonatkozik ez a kikötés.
Nálunk sosem voltak bejárósak a kutyák, sem a macskák.
Ti mit gondoltok erről ?
Pl. bulldog esetén érthető, mivel az nem való kintre.
Azt szeretnék a menhelyen, hogy családtagként legyen kezelve a kutya. A kutya falkaállat, szeret a családjával lenni minél többet.
Nagytestű, télálló bundájú kutya esetében én nem ragaszkodnék a bejáráshoz, de pl. egy rövidszőrű és/vagy kistestű kutyánál mindenképpen.
7-essel értek teljesen egyet.
Nekünk nem menhelyről hozottak a kutyáink, hanem utcáról összeszedettek, vagy nagyon rossz helyről kimentettek.
Hatalmas udvaron élnek, mivel sokan vannak és szinte mind nagytestű vagy közepes, ezért elképzelhetetlen hogy a lakásba bejárjanak.
Van nekik a bejárat mellett egy ház építve, bele van vezetve a központi fűtés cső. Télen is kb.15-20 fok van náluk, van bent hőmérő, villany, ágy, minden.
Rengeteg fa, bokor az udvaron, meg más állatok is.Bújkálnak a szénában, fekszenek a fűben, egymással folyton bírkóznak, rohangálnak, ugatják a bicikliseket,nyáron van medencéjük ott fürdenek, imádnak ásni, ezért egy nagy dombot hordtunk nekik össze, van rá ültetve sok bokor.Na ezen annyi alagutat ástak már, hogy hihetelen. Folyamatosan bebújkálnak, rettentően élvezik.Mi sokat vagyunk kint az udvaron, olyankor körülöttünk vannak. Igazi életvidám kutyák lettek az elhagyott, megkínzott kis állatokból.Szabadok, nincsenek nekik korlátok.Amúgy meg nagyon jólneveltek,szót fogadnak, nem rongálnak.
Aki csak bent tart kutyát,semmi bajom vele, főleg ha kistestű kutya, de ilyen dolgokat nem él meg a kutyája, pedig csak így teljes az életük.
Kell nekik a másik kutya társ feltétlenül, és a szabadság, hogy udvaron belül akkor és oda megy, amikor ő akar, és ahova akar.
A macskáinknak viszont van egy nagy elkerített rész, fa is van benne, drótos teteje van, innen bejárnak a fűtött melléképületbe, amiben ágy, fotel, stb.van nekik.Kijárósok voltak, de kettőt tragédia ért/kutya és autó/, ezután a többi csak a lakásban élt.De miután a lakást tönkretették,akkor találtuk ki és csináltuk meg nekik ezt a helyet.De azért felváltva bejárnak a lakásba is, de csak ha otthon vagyunk.
Nekem ugyan macskáim vannak, de én nem is értem, hogy valaki úgy tart állatot, hogy kizárja az életéből. Akkor miért tartja? Mert én azért, mert szeretem a társaságukat.
Mi is elég sok időt töltünk az udvaron, kertben, de azért az otthoni életünk nagyobb részét mégiscsak bent éljük. Mert túl hideg van, vagy túl meleg, esik az eső, munka van bent... aztán bent is alszunk.
A szívem szakadna meg, ha este, amikor bezárom az ajtót, kizárnám az állataim.
Na számomra is ez a rejtély.
Én is tisztaságmániás vagyok, a két macsekom is az agyamra tud menni néha, de ha kiköltözünk végre kertesbe és a férjem hazahoz egy kutyát - ez minden vágya -, akkor nyilvánvalóan ő is a család része lesz. Takarítok utána, ha kell. Biztos fogok morogni, pláne ha esős napokon tényleg komoly kutyaszag lesz, de ez vele jár. Értelme nincs hogy odakint legyen, aki akkor akar állatozni amikor neki kedve tartja, meg nem akar takarítani utána, vegyen egy életnagyságú plüsst, annak nincsenek igényei, nincs baj vele. Aki meg akarja adni az állatnak a természetes szabadságot, megteheti anélkül is, hogy teljesen kizárná. Ez félrebeszélés.
A másikféle hozzáállás, a "büdös koszos idióta állat a kertben a helye"... na ezt nem is véleményezném. Akkor pláne minek a kutya a profi kamerarendszer, riasztók világában. Utóbbi hosszú távon még olcsóbb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!