Mi a teendő, ha lovat találok?
Egy kisvárosban próbálgatom az állatvédelmet. Eddig kutyákon, macskákon és nyulakon segítettem. Ma is egy kutyát intéztem, mikor szembe jött velem 4 ló. Volt, aki már a nagykaput nyitotta nekik, mások kergették őket, de a többség csak kiallt az utcára nézni a műsort. Mivel senki nem cselekedett, én egyedül vettem kézbe a dolgokat. Arrébb hajtottam őket, és hívtam a rendőrséget, akik azt mondták, hogy kijönnek segíteni. Amíg vártam rájuk, terelgettem őket, hogy forgalmasabb út felé ne menjenek, és próbáltam őket valahogy megközelíteni chipolvasóval, de ez nem sikerült. A rendőrök háromnegyed óra után sem jöttek ki, én pedig kezdtem feladni. Felhívtam a sintért, aki azt mondta, hogy majd jövő héten megnézi őket... - addig mégis hova rakjak 4 lovat??!
Végül valaki felismerte őket, és szólt a gazdájuknak. De nem lesz mindig ekkora mázlim.
Azt pedig nem tudom, ilyenkor mi lenne a teendő, kit kell hívni, mit csináljak?
Kóborló kóbor ló?
Esküszöm, fingom nincs mit csinálnék, ha az utcán velem szemben jönne 4 ló. Gratulálok a talpraesettségedért. A rendőrség hozzáállása tipikus.
Állatvédőknél ügyelet (mint pl. a Hortobágyi Madárkórház)
Ha nagyhirtelen csak infóval tudnak szolgálni, vagy továbbirányítani, már bejjebb vagy.
Ne legyen több ilyen kellemetlen eseted, de fácséra, egyéb fórumokra tedd fel őket, talán úgy a gazdi előbb észreveszi, hogy néhány pejkója világgá ment.
Vagy ilyenkor valami állatvédő-állatmentő ügyeletet kéne felhívni, tőlük tudakolni. Sztem, ha komolyan csinálod a továbbiakban is, holnaptól kezdj el gyűjteni címeket, fórumokat, telszámokat, menhelyekről infót, hogy ha ünnepkor-hétvégén, egyéb lehetetlen időben kerülsz hasonló szituba, ne akkor kelljen kapkodnod fűhöz-fához. Ha madár, ha egyéb védett állat, ha házikedvenc....
Tőlem legutóbb denevért (minden fajta minden egyede védett!) vittek el a helyi állatvédők.
Köszi, hogy segítettél a pacikon, sok ilyen felfogású ember kéne még! :)
Facebookra azonnal raktam is fel őket... Segítség is jött, egyik ismerősöm személyében, de ennyire jutottunk.
Szerintem többször ilyenben nem lesz részed.
Ha mégis, akkor kérdezd meg a településen valakitől, hogy kié lehet a ló. Ez nem egy kóbor macska, hogy senki nem tudja, kié.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!