Mit lehetne tenni érdemben a kutyaszaporítók ellen, akik beteg állatokat adnak el, és/vagy rossz körülmények között tartják őket?
Rengetegen vannak, akik évek óta az állatok kizsákmányolásából élnek. Nagy port kavart tavaly a söjtöri ügy, de úgy tudom, az a mocsok csak pénzbüntetést kapott.
Állatvédők panaszkodnak, hogy a hatóságok gyakran félrenéznek, és/vagy maguk a hatósági állatorvosok is benne vannak a több milliós üzletekben. Nem törődnek azzal, hogy évente kutyák ezrei pusztulnak el betegség miatt vagy külföldre szállítás közben.
A napokban két névvel is találkoztam: az egyik Szabóné Ács Andrea, akit hiába jelentettek fel már többször is, semmiféle büntetést nem kapott; a másik Fazekas Tünde, együtt is "dolgoztak" egy időben.
Egy kis illusztráció:
https://www.youtube.com/watch?v=BjDZfNoF6fQ
Szóval hogyan lehetne hatékonyan fellépni az ilyenek ellen? Azt tudom, hogy van néhány radikálisabb állatvédő szervezet, akik nagy ritkán foglalkoznak ilyesmivel (tudom, nincs is rá kapacitás), és néha sikert érnek el egy-egy tenyésztőtelep felszámolásával, de ez sajnos nagyon kevés.
#11.:
Előbb tájékozódj, kérdezz, aztán szövegelj!
- Bár jelen esetben nem lenne okod rá, mert részemről akkor is megy a "sírás".
Ha értelmes, hasznos választ is tudsz írni, megteheted. Kötözködni menj máshova, köszi.
"Ha választ írsz, tartsd be a következőket:
Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!