Sérült őzet találtam. Mit tegyek?
21-es, sajnos ez az általános Magyarországon.
Bár én sérült vadat még soha nem találtam, de kutyákat, macskákat igen, és akármelyik állatvédőt hívtam, lekoptattak.
Általában csak akkor állnak szóba az emberrel, ha adományozásról, vagy adó 1%-ról van szó.
Jobban járt volna az ősz, ha értesíted a vadásztársaságot. Ha menthetőnek találták volna, akkor ők is megmentik, sőt, saját költségen, mert az ő vadjuk, az ő érdekük hogy éljen, az ő felelősségük.
Ha meg menthetetlennek találták volna (ami törött lábbal, ha valóban törött, elég esélyes), akkor valóban agyonlövik a helyszínen, hogy ne szenvedjen.
Ha kipihente magát a sokk után, három lábon is képes elugrálni a tett helyszínétől. Ez nem változtat azon a tényen, hogy a törött lába pokolian fájhat neki, és az esélye a túlélésre a vadonban közelít a 0-hoz. Csak így sokkal lassabban fog elhullani, mint, ha a vadász adta volna meg neki a kegyelemlövést.
Jót akartál, de... hát a jó szándék az nem mindig elég. Nem kell úgy tartani a vadászoktól, mintha a Sátán evilági eljövetelén munkálkodnának. Nem ők az Antikrisztus.
Ilyenkor elsődleges hogy a sérült állatot biztonságos helyre kell vinni, nem otthagyni. Majd ha biztonságban van, lehet ezerrel keresni, mit tegyünk vele!Adni neki vizet, élelmet addig.
Így van idő helyet keresni neki.
Jó hogy keresgéltél, de ez sajnos édeskevés ilyenkor.
Attól még az állat lába nem gyógyul meg, szenved, ragadozó megöli kiszolgáltatott helyzetében. Vagy "kedves " ember elviszi és megeszi.Vagy még ott bújkál valahol és szenved, lassú halállal fog meghalni.
Legalább kerested a környéken?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!