Örökbe szeretnék fogadni állatot, amit szállítókosárral hoznának ki, mivel nem tudok elmenni érte (nincs jogsim), de a lakásba sem tudom őket beengedni?
Tehát, ők messze laknak tőlem, így az állatot nem szeretném azzal kínozni már az első pillanatokban, hogy tömegközlekedésen szállítom (bár megfordult a fejemben).
Ugyanakkor a lakásba sem tudom az örökbeadó embereket behívni bizonyos okokból, így nem tudom, hogyan kéne megoldani? Az utcán mégsem lehet ezt intézni, vagy lehet? Mivel a szállítókosár az övéké, még ha én egyedül fel is viszem az állatot, hogy kirakjam, nem hagyhatom ott egyedül.
Szóval, szerintetek melyik a jobb eshetőség:
1. az utcán intézzük el a papírokat és valahogy megpróbálom felvinni az állatot (még magam sem tudom hogy)
2. vagy kényelmesen, náluk intézzük el a dolgokat, de akkor legalább 1,5 órát kell utaznom tömegközlekedésen az állattal (aminek nem szívessen tenném ki)
Nem ajándékba lesz meglepetés, csupán akivel lakok, az nem tud róla. :) A cica közös lesz, és én vállalom a felelősséget érte, nem pedig ajándékba odaadom valakinek, hogy ha kell kell, ha nem nem.
A macskát pedig azért nem akarnám felvinni, mert félnék, hogy ijedtében kiugrik a kezemből, a szállító pedig az örökbeadóéké, azt meg nem mondhatom nekik, hogy csókolom, tessék már várni, amíg felrohanok a macskával azt' ott hagyom, és hozom is vissza a kosarat. Ez bunkóság lenne, ilyen esetben inkább beinvitálnám őket, amit pedig szeretnék elkerülni.
Úgyhogy valószínűleg a tömegközlekedés lesz a megoldás, köszönöm a kommenteket.
Eleve kell venned egy szállítóboxot, amivel majd tudod pl. orvoshoz vinned a cicát.
Tehát legjobb, ha most megveszed, így érte is tudsz menni. Nyugodtan el lehet hozni boxban tömegközledéssel is. De ha ennek nem szeretnéd kitenni, akkor pl. érte mehetsz a saját szállítódobozoddal, és max megkéred őket, hogy a cica érdekében vigyenek haza (és kifizeted az üzemanyagot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!