Van itt valaki rajtam kívül, aki szívesen halna együtt az emberiséggel, hogy a vadon élő állatoknak jobb legyen?
"az állatoknál" - ez nekem azért kissé túl tág. A világ legjobb emberét sok állatnál jobbnak tartom, pedig eléggé mizantróp vagyok én is.
De a kullancsok túlságosan kihúzták nálam a gyufát. Vagy a hangyák. Azok a legyek, amik élve eszik meg a békát. Nem sorolom.
Bizonyára nem magas szinten megalapozott a gyűlöletem eme állatok iránt, de én már csak ilyen tökéletlen ember vagyok.
Az oké,hogy az ember a legkártékonyabb állat és a bolygónak jobb lenne nélkülünk, de még ezzel együtt sem halnék az emberiséggel. Elfogadom, hogy ez a tökéletlenségemet mutatja, de szeretek tökéletlen és főleg élő lenni :)
S rengeteg jó dolgot csinál az emberiség. Csak azért, mert átlagban negatív, még nem tesz kevéssé lelkessé a pozitív dolgok iránt. S végülis nem arról van szó, hogy a bolygó az ember nélkül egy aranyos kis tündibündi világ, ahol nincs erőszak és tömeges kihalások. Az ember is csak egy a Földet ért csapásokból, de legalább érdekesebbek vagyunk, mint egy meteorit vagy az, hogy hó és jég borította be az egész Földet.
Azt hogy érted: "emberek nélkül még most is a dínók uralkodnának"? ;D
Akkor lehet volt szimbiózis a bolygón.
Az ember magának árt a legtöbbet, csak hülye hogy ezt felfogja. Sajnos sok ártatlan állat miattunk szenved, de nem azoknak kellene eltűnnie aki így gondolkodik. Amíg gazdasági érdek van valami mögött, rohanunk a szakadék felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!