Mit gondoltok a vadász magazin cikkéről? Szörnyű állatkínzásra buzdít.
Erről szól a vadászat ma Magyarországon? Én azt hittem szigorú szabályok vannak, nemhogy még ilyen bestiális módszereket oktatnak egy magazinban. Vagdossunk véresre egy ártatlan kiscicát és ragasszuk be a száját aztán küldjünk rá egy őrjöngő vadászkutyát, mi ez??????
Teljes cikk?
Mert ez akár egy kiragadott példa is lehet, hogy régen még milyen módszerek voltak, pl. egy idézet egy ezelőtt 100 évvel írt tanulmányból, csak hosszan idézi, kivágtak belőle ennyit és tessék. Nem az újságot akarom védeni, de volt már erre példa.
Gondolom a sok elvakult állatvédő még életében nem hallott az uhuzásról. És gondolom Fekete Istvánt sem olvastak, mert akkor ilyen erővel azokat a könyveket is dobjuk le a polcról.
Azért írom ezt, mert párom sógora konkrétan vadász és a vadászkutyák betanításánál ma már semmi ilyesmi nincs. Én mondjuk sosem vadásztam, de nem kéne általánosítani. Sokszor felhasználják a vadászatot és a hozzá nem értők mindenféle féligazsággal befeketítik: könnyű dolguk van, mert egy áltag ember semmit nem konyít ezekhez a dolgokhoz. Elég csak egy riadt szemű őzikét feltenni és mellé egy mogorva vadász-bácsit és máris a kommentelők fele kiirtaná az embert a gyerekeivel együtt. Azért ez sem teljesen normális.
Itt sem a mindenes vadászkutyák betanításáról van szó, hanem a kotorékebekről. Az két külön kategória, két külön módszer.
Amúgy sajnos hidd el, hogy még ma is használják ezeket a módszereket. Van olyan, aki még tenyészt is rókákat a vadászkutyák kiképzésére.
Kedves 5-ös pont úgy van ahogy írtad.
A sok véresszájú meg rögtön kiragadott egy kis részletet, Mert a cikkben szerepel, hogy ez egy régi német szokás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!