Ez allatkinzas? 1 eves kismeretu kutya 2 meteres lancon.
Igen, az.
Jóformán még mozgásra sincs lehetősége. Simán fel lehetne nyomni a tulajdonost állatkínzásért.
Mert megevett egy csirkét, láncra lett verve? Igen, ez kőkemény állatkínzás! És ha netán feljelentik őket -remélem valaki lesz ilyen bátor- akkor komoly pénzbírsággal is büntethetik. Szerencsétlen kutya.
Ha ennyire féltik őket akkor tessék elzárni, mert ez cseppet sem a kutya hibája. Ezek csak ösztönök.
Egy kutyának mozgásigénye is van, ugyanúgy mint a nagymamádéknak. Nem lennének boldogok ők sem, ha 0-24-ben egy 1x1 méteres körzetben mozoghatnának. Oda végeznék a wc-t, stb. Sőt, mondok jobbat is! Hiába van nagy kert, azt a kutyát még sétáltatni is kell, tudod kint az utcán, pórázon.
Én arra lennék kíváncsi, hogy miért van a nagyszüleidnek kutyája? Mi szükségük van rá?
Foglalkozva nincs vele, akkor minek tartják? Én rábeszélném őket,hogy adjuk oda örökbe másnak, ahol szabadon lehet és foglalkoznak vele.
Egy kutyát napi szinten többször kéne sétálni vinni(akkor is ha kertben van)és játszani vele, tanítani.
Egy jól nevelt kutya megjegyzem, hogy a csirkét sem fogná meg a kertben, mert tudná ,hogy nem szabad.És nem is nagyon lenne energiája ilyenekre több óra mozgás,séta után..
De mivel alapból láncon tartották, gondolom mindenféle nevelés nélkül, csoda ,hogy csak a tyúkot fogta meg és nem embernek rontott neki..
Állatkínzás ahogy most van.Én tényleg rábeszélném őket,hogy keressünk neki más gazdát és ne erőltessék a kutya tartást.
Nem kötelező tartani,de ha már csináljuk,akkor úgy,hogy jó élete legyen.
Mit ártott szerencsétlen, hogy megkötve, 2 méteres láncon kell lennie?? Mondom, a tyúkot sem fogta volna meg soha, ha normálisan van vele foglalkozva,nevelve és mozgatva..
Előző:
Nálunk szinte minden második házban így vannak kiköte a kutyák.
Engem is zavart megkérdeztem hogy miért tartják ha úgyis ki van kötve:
-cigányok nem mernek bejönni
-hangosabb mint a csengő
-megeszi a maradék kaját
Ha nekik ez indok a kutyatartásra akkor hiába jelentik fel őket, veszik el a kutyát.
Akkor kérnek valamelyik szomszédtől egy másik kutyát, és nem 2 hanem 3 méteres láncon lesz.
Falun ez a természetes kutyatartási forma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!