Mit lehet ilyen helyzetben tenni, hogy másokkal ne történhessen ilyen és ne tudjon tovább kereskedni kiskutyákkal? Esetleg forduljak állatvédőkhöz?
Hirdetni mindenhol, hogy a szaporítás rossz, az olyan hirdetéseket pedig jelenteni. Ha meg elég durva ahhoz a szitu, akkor hatóságoknak kell szólni.
De sajna (és semmi rasszizmus, de én ezt vettem észre) a magyar ember max a saját hibájából tanul (vagy abból sem).
Érdekes a kérdésed. Azután, hogy te pénzelted a szaporítót, támogattad, hogy minél több ilyen kölyköt gyártson, aktívan részt vettél benne, hogy minél több kölyök szenvedjen és pusztuljon el, most ellene fordulsz? Hova lett a lojalitásod?
A szaporítás csak akkor fog elmúlni, ha a hozzád hasonló emberek nem fogják ezt pénzelni, fent tartani. Amíg lesznek olyanok, akiket nem zavar, hogy a kutyájuk beteg lesz, nem érdekli őket, hogy milyen helyről származik a kölyök, hogy az ő beteg kutyájának megvásárlása miatt másik 10 beteg kölyök fog születni, addig ez működni fog. Szaporítás, ilyen típusú állatkínzás azért van, mert van rá kereslet. A fogyasztok tartják ezt fenn.
Nem nagyon tehetsz semmit.Esetleg ezt a történetet megoszthatod facebookon, akár kutyás csoportokban is,meg a saját faladon. Ha csak 1 embert is sikerül lebeszélned a szaporítókról, már azt is valami.
Én is annak a híve vagyok,hogy fel kell világosítani az embereket kutya vásárlás előtt,hátha sikerül felnyitni a szemüket.
Ha senki nem vásárolna szapoírtótól,akkor nem szaporítanának, nekik sem érdekük,hogy rajtuk maradjon az egész alom.
A mopsz amúgy különösen olyan fajta,amit semmi szín alatt nem ajánlatos szapitól venni..Ilyen a francia bulldog is, a csivava,yorki stb..
Fel kell hívni az emberek figyelmét erre. Lehet spórolnak a vásárlás pillanatában 50-100 ezret, de később ezt kamatostól vissza kell perkálni,ha beteg a kutya. Nálatok sajnos meg se lehetett menteni.De van ahol meg lehet,de élete végéig kezelésekre szorul.És ilyenkor ugye az a baj,hogy aki már az egyszeri költségen, a kutya árán is spórolni akart, az vajon ki fogja -e fizetni a tetemes állatorvosi számlákat,ha genetikai beteg ? Előbb adják be egy menhelyre sajnos..
Tényleg ezért lett elaltatva a kutya?
Azt hittem a történet vége legalább "happy" lesz, hogy ugyan a gatyátok rá ment, de küzdöttetek a kutyáért...De nem, spóroltatok mikor megvettétek, spóroltatok az orvoson. Amíg ilyen emberek vannak mint Te is, aki csak azt nézi, hogy lehet a legkevesebbet költeni egy állatra addig a szaporítás virágzik. Tényleg azt gondoltad, hogy egy kutya csak eszik és évente oltást kap? A kutyatartás egy rohadt költséges "hobbi", ha tisztességesen csinálja az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!