Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hogy védjem meg a kutyámat?

Természetes egészség kérdése:

Hogy védjem meg a kutyámat?

Figyelt kérdés

Kutyusomat naponta sétáltatom. Szomorúan veszem észre, hogy rengeteg gazda póráz nélkül sétáltatja kutyáját.

Milyen módszer van arra, hogy megvédjem kutyámat úgy, hogy a másik kutya, ill. annak gazdája ne sérüljön mégis az enyémet ne kapják el.

Felnőtt kutyusunk van, felemelni nem tudjuk.

Várok minden hasznos választ, köszönöm!

2016. okt. 19. 17:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindannyiótok segítő hozzászólását!
2016. okt. 21. 19:21
 12/19 anonim ***** válasza:

8-as az durva találkozás lehetett!

emlékszem itt egy németjuhász megmarta a saját gazdáját is elég durván amikor nekiesett egy idős!!! kutyusnak. A néni próbálta elrángatni és kb.30!! ember nézte némán a játszótérről. Akkor léptem ki a ház elé ott ment a pankráció. Mondom felmegyek egy vödör vízért. mire leértem a néni megtekerte a kutya tökét na AKKOR engedte el a kutyusát. :( Szegény néni küzdött derekasan ahogy kell a többiek meg nézték én meg ott kiabáltam hogy "miért nem segítenek inkább neki???" :( Túlélte a kutyus kicsit csendesebb lett ugyan de még a nénit elkalauzoltam az ottani állatorvoshoz. De halljátok ez nonszensz:((

Az emberek nincsenek tisztában azzal hogy veszélyessé válhat a kedvenc..amióta kutyám van megutáltam őket sajnos! pedig imádom az enyémet.:)

De itt is könyörögni kell hogy fogják meg...

2016. okt. 24. 08:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Ja, meg ha ráteszed a kezed a kutya tarkójára jelzed neki hogy TE vagy az úr../kutyák is egymásra szokták tenni így a fejüket. dominancia..!/ Ezen általában meglepődnek a kutyák de tojnak rá mondjuk.. De időt nyerhetsz vele:D ha megsimized még zavarba is jönnek /ha engem megharapna én a gazdáját harapnám meg :D../
2016. okt. 24. 08:55
 14/19 anonim ***** válasza:

#13 Ez nagyon jó!!!

Ha támad a kutya, nekimegyek a gazdinak és megharapom :)

Köszönöm ezt a remek tippet! Bevezetem :)

Csak végszükség esetére.

2016. okt. 24. 09:39
 15/19 anonim ***** válasza:

Azért óvatosan a harapással :D /13-as vagyok/ Én javasolnám még a plakátozást valamilyen szöveggel..hogy kötelező a szájkosár..érted..

Sajnos a kutyusok szívják meg mert ugye ki akar lefújni egy kutyát van amelyik megvadul tőle még jobban volt olyan is!.. nincs jó megoldás a megelőzés marad..:(

2016. okt. 24. 14:46
 16/19 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan a fújással, dobálással és a rugdosással nagyon csínján kell bánni, ahogy mondod. Mert ugye ha nincs egyedül a kutya, akkor a gazdinak kell intézkedni.

Abból nagyon nagy cirkusz lehet, ha bántjuk egymás kutyáját, vélt, vagy valós sérelmek miatt.

Lényeg, hogy mielőtt egy gazdis kutyával szemben intézkednénk, nagyon alaposan gondoljuk át, hogy tényleg komoly-e a fenyegetés, vagy "csak" kiabálnak egymással.

Viszont nagyon komoly problémát jelenthet egy elkóborolt, gazdátlan állat, aki akár ijedtében, akár agresszióból rátámadhat a kutyánkra, vagy ránk.

A környékünkön sajnos volt már ilyenre példa (a kutyákra támadó kutyát a gazdi visszakapta és ugyanott tartja most is az egyébként ivaros kan kutyáját)

Szóval én ezért hordok magamnál "védőfelszerelést", mert bármi áron megvédem magamat és a kutyámat.

Valóban nagyon remek volna, ha mindenki betartaná a szabályt, hogy pórázon lévő kutyához nem megyünk oda ismerkedni, se pórázas, se póráz nélküli kutyával.

És ha lehet, ne akarjunk kutya nélkül se odamenni minden kutyához, hogy egyemmegaszívedetdecukivagy!!!!

Talán szerzek egy sárga kendőt és fellobogózom magunkat, mert nem szeretem, ha meg akarják simogatni a kutyámat. Egyrészt, mert én se tapogatok meg mindent, ami megtetszik (na az fura lenne!), másrészt mert a kutyám ki nem állhatja, ha ismeretlenek bizalmaskodnak vele.

2016. okt. 24. 16:50
 17/19 anonim ***** válasza:

úhhh, a kóbor kutyák /egyik előző voltam/ "jó"..az én kutyám simán megtámad bármit mert ő alfahímnek képzeli magát a 10 kg plüsstestével..ő kóbor volt amúgy..

Múltkor odarohant egy hatalmas fekete kóbor kutya én meg felkaptam a kutyám és bemenekültünk az első ajtón: egy fogorvosi rendelőbe. Én hajcsavaróval és hajbalzsammal-kapucniban- hónom alatt egy kutyával. Nagyon égő volt:D !!

Néztek nagyot kinek kell és milyen kezelés..

2016. okt. 25. 10:27
 18/19 anonim ***** válasza:
Ezt elképzeltem :D
2016. okt. 25. 10:34
 19/19 A kérdező kommentje:

Kellemetlen de vicces lehetett. :D A lényeg, hogy megúsztátok!

Köszönöm mindenki segítségét és a hasznos infókat. :)

2016. nov. 25. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!