Hogyan védjem a sünit a kutyám elől?
2-es, ha el lehetne kapni a sünöket, akkor a segítségükkel (akár 1 is elég lenne) könnyebb lenne a kutyát lenevelni a vadászatról.
Egyébként a sünök legkevésbé almát meg körtét esznek, szóval azzal nem igen fogod ott tartani őket.
Az én kutyámnak is vadászösztönei vannak. Nem lehet leszoktatni, sajnos. Nyáron gyakran fog gyíkokat, aminek nem is örülök, mert szeretem az állatokat. Volt már, hogy a másik kutyámmal együtt mindig el-elkaptak egy sünit. Ők a tettük után mindig rádöbbennek, hogy rosszat tettek, ezért ki sem mertek jönni a házukból, mert ilyenkor mondtam nekik: Szégyelljétek magatokat! De!! soha, soha nem bántottam őket!
Mióta a másik meghalt, a mostani kutyám már nem meri bántani a süniket, mert a társa nélkül nincs hozzá bátorsága. Idén nyáron is két süni bukkant fel és ő meg csak nézte őket.
Attól nem fognak ott maradni, csak ellustulnak, hozzászoknak, és ha abbamarad a kajáztatás, jobban megviseli őket.
Ugyanúgy, mint minden vadonélő állatnak az etetésének, szigorú szabályai vannak.
Talán tényleg a kerítést kéne jobban megcsinálni.
Amúgy gilisztákat, csigákat esznek, meg bogarakat, lárvákat, kisebb rágcsálókra vadásznak, a főtt tojást is szeretik. De gyümölccsel is kiegészül a táplálkozásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!