Lajhár háziállatként, kb 6000 euro/db, vélemények?
Egy német városban van egy nagy állatkereskedés, ahol van sokféle háziállat. A "fénypont" a lajhár. Nem voltam ott, csak dokumentációt láttam. Egy beépített fán lógott két lajhár ketreccel körülzárva.
Gondolom be lettek fogva a természetes élőhelyükön, most közszemlére téve árulják őket. De tuti nem lesznek boldogok, mert ők nem háziállatok. Meg hogyan tudna nekik valaki hasonló élőhelyet biztosítani, mint amit ő a természetben megszokott? Ha ingyen lenne se vinnék haza lajhárt, mert a lajhár helye a természetes élőhelyén van.
"Meg hogyan tudna nekik valaki hasonló élőhelyet biztosítani"
Láttad már Jacko Neverlandi birtokát?
NA ő tarthatott volna lajhárt is.
Aki 6000 eurot, azaz közel 2millió forintot kifizet egy "háziállatért", az nem a panelba viszi haza, hidd el.
És az is lehet, hogy feltételei vannak. Nem tudom, hogy megy Németországban, de lehet, hogy bejelentési kötelezettsége van, és lehet szigorú tartási feltételek.
KB mintha állatkertben élne.
Én Németországban élek, úgy tudom vannak bejelentésköteles állatok, amúgy az átlag német halandók általában inkább kutyákat szktak tartani.
Azt is hallottam, h bizonyos egzotikus állatok vásárlását tanácsadás előzi meg (piros ponttal jelzett állatok) de a gyakorlatban ez nincs komolyan véve.
1000nyi olyan állatot lehet venni és otthon tartani, amit nem kéne, most miért épp a lajháron akadsz ki?
(Egyébként szerintem ép ember nem vesz lajhárt. Mi a fenének? Még a halak is sokkal izgalmasabbak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!