Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mit tegyek? Valaki a közelben...

Mit tegyek? Valaki a közelben fagyállókat rak ki és a macskák ez miatt elpusztulnak.

Figyelt kérdés
6 macskám volt...2 maradt..a 4ből 2 nőstény volt és vemhes...az egyiknek már csak kb 1-2 hét kellett volna h szüljön...nem találjuk a tettest..a szomszédok is idegesek mert az ő macskáikat is megmérgezték...elegem volt már nem bírom ezt tovább nézni...anyukám írt az állatvédelmi rendőrségnek vagy kiknek...de nem csinálnak semmit...mert h nem tudjuk h ki teszi...ki vagyok már idegileg...próbáltuk megmenteni őket...de már egyiken sem lehetett segíteni...állatorvosok se tudtak mit tenni pedig időben vittük őket...az utcában alig látni már macskát...20at min. megmérgeztek...
2016. ápr. 15. 22:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%
Zseniális ötleteid vannak, kedves kérdező, mindenkinek van fagyálló folyadékja, akinek autója van, annak ugyanis azt kell tenni a hűtőjébe. Egyébként nem feltétlenül szándékos mérgezés áll az ilyesmi mögött. Nekem például egyszer sikerült az autóval úgy felugratnom egy padkára, hogy összetört a tartály, és kifolyt a hűtővíz. Mivel nekem is vannak cicáim, és imádom őket, tudom, ez mivel jár, így nem hagytam ott, hanem feltakarítottam. De aki nem ennyire tájékozott, vagy egyszerűen csak - mint ahogyan te is - nem tudja, hogy a rettegett fagyálló a kocsik hűtőjében található, valószínűleg otthagyja, és máris hullanak a cicák a környéken. A macsekkal az a baj, hogy még meginnia sem kell, elég, ha véletlenül átsétál rajta, hiszen mindent lenyal a bundájáról mosakodáskor. Erre meg annyira érzékeny, hogy 1-2 cseppnyi elég a halálához.
2016. ápr. 16. 17:32
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Feljelentést is kell tenned. Összefogni a többi gazdával és akár együtt. Akkor is, ha a zsaruk húzzák a szájukat, és akkor is, ha előre tudod, hogy nem tesznek semmit. Mert a törvényeink már megvannak, de addig nem fogják őket rendesen használni, amíg az emberek nem gyakorolnak kellő nyomást. És ehhez az is kell, hogy az ilyen eseteket mindenki jelentse és követelje az eljárást. Ha az emberek nagy része nem hagyná annyiban az ilyen állatkínzó eseteket, mert "úgy sem lesz semmi eredménye", akkor a szervek egyre inkább rákényszerülnének, hogy foglalkozzanak vele.

És nem neked kell kinyomozni, hogy ki tette, hanem nekik. Nem rázhatnak le olyan indokkal, hogy addig nem tehetsz feljelentést, amíg nem tudod ki csinálja. akkor ismeretlen tettes ellen, és időnként a nyakukra járni és érdeklődni, hogy hol tart az ügy, hogy tudják, nem hagyjátok annyiban.

Én is jelentettem fel anno v.kit, aki kitörte egy macska nyakát fényes nappal az utcán. És engem is le akartak rázni a rendőrségen, mondván hogy van fontosabb dolguk is. De nem hagytam magam, a tettest elkapták, két tárgyalás is volt. Csak úgy tudjuk kikényszeríteni, hogy a törvény ne csak papíron létezzen, hanem valódi büntetéseket is kirójanak az állatkínzókra, ha kinyitjuk a szánkat. Legalább meg kell próbálni.

2016. ápr. 17. 15:32
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem már csak azért is fel kéne jelenteni mert képzeld el ha valakinek a gyereke találná meg.
2016. ápr. 18. 13:59
 14/17 anonim ***** válasza:
23%
ha a te macskáid akkor ne hagyd hogy csavarogjanak és összehugyozzák és összeszarják más kertjét
2016. ápr. 21. 10:03
 15/17 anonim ***** válasza:
Hoppá, a fagyállós itt van a gyakorin !
2016. ápr. 22. 07:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Húzz egyet te is és nem kell a macskák miatt stresszleni.
2016. máj. 15. 22:03
 17/17 anonim ***** válasza:
Mindentől függetlenül egyébként ivartalanítsd a macskáid. Ne legyenek vemhesek. Van elég a menhelyeken is. De hallod, tényleg ivartalanítsd!
2016. jún. 14. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!