Mit tegyek? Valaki a közelben fagyállókat rak ki és a macskák ez miatt elpusztulnak.
Feljelentést is kell tenned. Összefogni a többi gazdával és akár együtt. Akkor is, ha a zsaruk húzzák a szájukat, és akkor is, ha előre tudod, hogy nem tesznek semmit. Mert a törvényeink már megvannak, de addig nem fogják őket rendesen használni, amíg az emberek nem gyakorolnak kellő nyomást. És ehhez az is kell, hogy az ilyen eseteket mindenki jelentse és követelje az eljárást. Ha az emberek nagy része nem hagyná annyiban az ilyen állatkínzó eseteket, mert "úgy sem lesz semmi eredménye", akkor a szervek egyre inkább rákényszerülnének, hogy foglalkozzanak vele.
És nem neked kell kinyomozni, hogy ki tette, hanem nekik. Nem rázhatnak le olyan indokkal, hogy addig nem tehetsz feljelentést, amíg nem tudod ki csinálja. akkor ismeretlen tettes ellen, és időnként a nyakukra járni és érdeklődni, hogy hol tart az ügy, hogy tudják, nem hagyjátok annyiban.
Én is jelentettem fel anno v.kit, aki kitörte egy macska nyakát fényes nappal az utcán. És engem is le akartak rázni a rendőrségen, mondván hogy van fontosabb dolguk is. De nem hagytam magam, a tettest elkapták, két tárgyalás is volt. Csak úgy tudjuk kikényszeríteni, hogy a törvény ne csak papíron létezzen, hanem valódi büntetéseket is kirójanak az állatkínzókra, ha kinyitjuk a szánkat. Legalább meg kell próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!