Találtam a földön a denevért, mit csináljak szegénnyel?
Figyelt kérdés
Este talàltunk egy denevért a jàrdàn, reggel még mindig ugyanott volt. Kicsit megmozgattzk, akkor felmàszott a hàzfal aljàra. Eddig àrnyékban volt, most dél környékén kezd rà tűzni a nap. Tettem elé egy dobozt, hogy ne süljön meg ebben a 30°C-ban, raktam oda neki egy kis vizet. Szuszog és az előbb ment id kicsit a falon. Azt olvastam, a földről nem tudnak felrepülni. Este felteszem egy faàgra, remélem onnan el tud repülni. Addig mit adjak még neki? Megpróbàltam màr arrébb tenni, de elég ijesztően vicsorgott ràm.2015. jún. 6. 12:51
1/10 anonim válasza:
sztem vhogy adjál neki vmilyen rovart.
2/10 anonim válasza:
Nincs a közeledben állatkert? Ha van oda beviheted, ha nincs akkor is felhívsz egy állatkertet és megfogják mondani hogy mit tegyél
3/10 anonim válasza:
Hagyd sorsára. Ne nyúlj hozzá, mert veszettséget terjeszthet.
4/10 anonim válasza:
3-as: tanár vagy??? (ők mondják mindig ezt)
5/10 A kérdező kommentje:
Termeszetesen nem fogtam meg szabad kezzel, de nem is szerettem volna sorsara hagyni. Ido kozben bemaszott a dobozba, amit ele tettem arnyek vegett; igy el tudtam vinni egy faagra. Azota ott log-felig. Nagyon remelem, hogy este el tud majd repulni.
2015. jún. 6. 15:17
6/10 anonim válasza:
4-es. Nem kell ahhoz tanárnak lenni, hogy az ember gondolkozzon. Igenis lehet veszett egy denevér. Sőt sokkal nagyobb számban előfordul náluk a veszettség mint a rókáknál, mivel a denevéreket nem tudják vakcinázni ellene.
7/10 A kérdező kommentje:
Jelentem, elrepult, igy most nagy a boldogsag:)
2015. jún. 6. 21:26
8/10 anonim válasza:
Gratulálok, büszke lehetsz magadra! :)
9/10 anonim válasza:
Ilyenkor érdemes bevinni a legközelebbi állatorvoshoz,vizsgálja meg.Ha nem veszett az állat,az állatorvos megmondja,mi vele a további teendő.
10/10 anonim válasza:
Nem kell buzerálni, harap, veszettséget terjeszt.
Állatorvos nem tud vele mit csinálni, max.2 hétre karanténba helyezheti , vagy ha a tüneteket mutatja, vértelen módon elaltatja, és valamelyik állami laborban az agyából metszeteket készítenek, hogy bebizonyosodjon a veszettség gyanúja. És ekkor el lehet kezdeni a megelőző oltássort ami nem kellemes, - mindenkinek aki érintkezett vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!