Találtunk egy denevért az erkélyen a hálónkba
csavarodva! Megsérült. Mi a teendő?
Szakértőt kéne hívni, mert ijedt vadállat veszélyes lehet, ráadásul betegségeket is hordozhat (de azért nem kell túlparázni, csak legyetek elővigyázatosak!)
Telefonon megkérdezed, hogy ki tudnak-e menni ma, ha nem, akkor érdemes máshol is próbálkozni, mindhármatok érdekében :)
2014. okt. 21. 20:06
Ha időközben kiszabadítottátok, akkor egy kilyukasztgatott papírdobozba beletehetitek, amíg nem lesz valami.
2014. okt. 21. 20:06
3/12 A kérdező kommentje:
Szerencsére már majdnem teljesen kiszabadítottuk. Párom húzott kesztyűt, én eléggé félek tőle, szerintem kicsit ő is, de eddig nagyon bátran viselkedik... :D Az a helyzet, hogy ő holnap elmegy dolgozni, én meg suliba, elég fontos zh-m lesz, és nem fogjuk tudni megoldani, hogy ide-oda cipelgessük, fizetni meg végképp nem tudunk. De borzasztóan örülnénk, ha túlélné... Már találtam neki kis cipős dobozt, csináltam rá kisebb lyukakat, de nem tudom, megmarad-e reggelig benne. Nem hiszem, hogy tudna repülni egyébként, mert nagyon furán vannak a végtagjai... :( De így akkor hogy fog enni, inni? Sztetek felhívjam a helyi Vadasparkot, vagy már késő?
Szegény, hogy félhet...
Holnapig jó ötlet lehet a kilyuggatott doboz, hogy kapjon levegőt, bár lehet, hogy nem papírból, mert azt átrágja.
Addig is itt le van írva, mi a teendő/kit lehet ez ügyben hívni: [link]
A denevér terjesztheti a veszettséget is, legyetek óvatosak!
2014. okt. 21. 20:17
Szerintem ne törődj vele, hogy késő van, próbáld felhívni a vadasparkot, hátha segítenek.
2014. okt. 21. 20:19
6/12 A kérdező kommentje:
Próbáltam hívni őket, nem elérhetők...
Ők is szoktak segíteni:
[link] 2014. okt. 21. 20:24
#4-es vagyok. A linken, amit írtam, több hely is fel van sorolva elérhetőségekkel, attól függ, merre laktok. Nézd meg azokat is
2014. okt. 21. 20:25
9/12 A kérdező kommentje:
Már hívtam a helyi Vadasparkot. Vidéken lakunk, nem Budapesten, más illetékes csoportot a környéken nem ismerek. Szegedről van szó. Holnap reggel megpróbáljuk felhívni őket újra, de csak este lenne időnk bevinni a denevért, akkor meg nem tudom, fogadnak-e minket. Meg elég érdekes lesz a buszon szállítás, mivel hogy autónk az nincs... Egyelőre a dobozban van, most párom próbálja megitatni.
A denevér fogai nem papírrágásra vannak "tervezve" nem fog megszökni, viszont a kartondoboz valamennyire hőszigetel, és a sérült állatnál nagyon fontos a meleg.
Ha senkit nem találsz, furán hangozhat, de én a Hortobágyi Madárparkot is megpróbálnám, mindenhol vannak önkénteseik, bármikor kimennek, és van náluk vaddisznótól kezdve kisrókán át minden, nem csak madarak, szóval egy telefont megér. Itt a honlap: [link]
2014. okt. 21. 21:00
Kapcsolódó kérdések: