Teljesen más megvilágításból egy segítség, tanács kérése!? Ötlet? Tanács?
Üdvözletem Mindenkinek!
Nos, jelen pillanatban elég nehezen írok erről ugyanis a gyomrom nem csillapodik és a lelkem a felháborodottságomtól... Lehet hosszabb lesz, előre szólnék...
A történetem/tünk/:
A mi családunk évek óta tart állatokat: kutyusok és cicák. Eddig soha semmilyen problémánk nem volt, szeretjük az állatainkat. Nem kínozzuk, nem bántjuk, nincsenek éheztetve. Családtagok!
Azonban nemrégiben egy nem várt dolog történt:
Anyum testvérének az élete megváltozott, és sajnos kialakult: nincs hová mennie helyzet.
Hogy jön ez ide? Írnám is: Befogadtuk őt és a szeretett kutyusait is. Na itt a probléma gyökere kéremszépen:
Már elkezdtük beszerezni a szükséges dolgokat, de jelen helyzetben láncon vannak, ideiglenes, ugyanis a kislány kutyus (befogadott) még nincs ivartalanítva valamint agresszívak is egymásra. Eléggé tornysultak a dolgok :( 5 kutyus van az udvarunkban. De ezzel nem lenne probléma, megfelelő hosszúságú láncot veszünk és igyekszünk normálisan tartani, de itt jön a csavar:
Van egy rosszakaró szomszéd aki a város " önkéntes" állatvédőjének hírt adott miszerint: csontsoványak, 1,5 méteres a láncuk stb.
A közeljövőben akar random kjönni az illető és elkobozni (háttér infókból derült ki) és én most ott állok hogy: mi van?!
A nehezebb dolog még az anyagi, gyerekek biztos tudjátok mit jelent a hónap vége és az eleje : eléggé szívás legtöbb helyen és ez nálunk is. Venni akarunk mindent hogy meglegyen de várjuk a pénzt! Viszont ez a valaki nekünk nem szól semmi, csak háttérben szervezi a "kutyamentést, sos stb" holott nem csontsoványak, egyikkutyus soványabb mert támadás érte őt és még nem heverte ki" a többi nem h sovány!!! kisdisznók :))
De emberek... én nem értem . Állatvédőnek érzi magát és az emberség?! MEgkérdezni: miért vannak ezek itt? Tudok segíteni? Nem íg ykellene lennie hanem így és így. Segítek gyűjteni adományra vagy vmi!! Ez miért hiányzik?! Miért kell egyből az embert állatkínzónak és felelőtlennek kikiáltani?! A körülményt miért hagyják el?!!! Ha meg sikerül elvitetni a 10 éves öcsémnek aki mindennap kint játszik velük , imádja őket talán ők fogják elmagyarázni?!!
Végülis ennyi lenne a lényege hogy szerintetek én mit tehetek mint gazdi aki ellen egy fanatikus önkéntes próbál tenni? A drágáink meg kilegyenek szakítva?! CSak mert pillanatnyilag káosz van?! Ettől függetlenül van hol aludniuk, külön ól, területük és kapnak enni, kimegyünk hozzájuk elengedjük felügyelet mellett stb.
Tehát: Mit tehetek én?! Van jogszerű fellépésem?! Főleg h a rendeletek mint tudjátok 2 kutyát engednek...
Hát azért tudod oké, hogy itt mindenki véd, de az állatszeretet nem annyiből áll, hogy makacsul ragaszkodsz hozzájuk, akkor is beled*glenek. Van amikor az a felelősségteljes, érett és önzetlen cselekedet ha lemondasz róluk, mert belátod, hogy valami nem jó. Akinek arra is spórolni kell, hogy vegyen egy 8 méteres láncot, annak elég nagy bajai vannak. Ha ennyi állatotok van és nehezen jöttök ki akkor felelőtlenség még egy csomót beofgadni. Ugyanúgy a rokonodnak is felelőtlenség mindenáron ragaszkodni hozzájuk, ha ilyen sz*r helyzetben van.
Ezen kívül egy olyan helyen ahol normálisan van foglalkozva a kutyákkal, nem fordulhat elő olyan, hogy széttépik egymást. Egészséges lekületű, jólnevelt kutya nem csinál ilyet. Miért nem nevelitek meg? Ahhoz sokszor még pénz sem kell. A kozmetikát is szintén meg lehet oldani ideiglenesen otthon is, beengedni addig a házba amíg megszárad.
Ezen kívül 5 kutya azért elég hangos tud lenni, erre is kell gondolni, hogy zavarhat másokat. Hiába vannak jól tartva, ha öten csaholnak egész nap.
Üdvözlet újfent!
Kedves utolsó!
Egyetértek és igazat adok neked javarészt. Tény, ha valaki nem bírja és nem tudja akkor abban az esetben amondó vagyok hogy igen! Akkor esetleg egy jobb helyen jobb lenne neki! Ez egy átlagos kutyatartó aki persze állatbarát is.
Azonban fordítsuk kicsit abszurd példával szembe:
Egyszer fent, egyszer lent (maga az élet ugyebár) és tételezzük fel nincs kutyus stb, csak 5 gyerek. Ebben az esetben is ne ragaszkodjunk mert jobb lesz neki?!
Erre ugye nem az a válasz hogy na akkor be az árvaházba vagy nevelőszülőkhöz!
Soha semmiben hiányt ezek nem szenvedtek és most áll fenn ez az ideiglenes zűrzavar! Viszont ahogy a gyermekes példát felhoztam el is magyarázom miért ezt:
Nekünk a kutyusok nem csak állatok akikért felelőséggel és gondoskodással tartozunk! Ők családtagok. Hosszú évek óta kísérjük egymás életét, társak! Utánozhatatlanul!
Azért mert most épp lentebb estünk egyéb okok miatt amit nem kalkuláltunk be ( van pénz nekünk kajára, és nekik kajára!) de többre nem! Az is még jól beosztva !
De azért mert valaki egyszer mélybe kerül miért kellene egyértelműen feladnia egy társát?!
Ezzel nem tudok egyetérteni. Azt is tudom hogy zavarhatnak is ... igen. De viszont akkor másik oldal: Miért nem kérdezik meg? Miről van szó? És a többi?
Sokszor sokszor nagyon sokszor sok embert a környezetben jelenthettem volna fel. Pl.: szegény néhai öreg nénit aki 4 disznót sok csirkét és kacsát tartott. Ha ti azt a bűzt éreztétek volna és a többi!
De toleráltuk mert az a néni ebből élt!
Itt a baj a világgal: tolerancia a minuszokat veri, hatalmas anonimitás na meg érzéketlenül megnyilvánult bunkóság! (nem rád értem utolsó)
Ettől függetlenül egyetértek valamelyest veled, kifejezem mégegyszer!
Egy szó mint szát sikeresen megoldottuk a dolgokat (anyagilag is ^^) így már kennelt építünk! Takarásban! hogy ne legyenek ingerültek egymásra!!!! ^^
Ja igen, még egy valami: a kutyanevelésben nem tudok cáfolatot se keresni se semmi! Tudom, ennek nem így kellene lennie, de rajta leszünk az ügyön! ;)
Kedves Kérdező!
Örülök, hogy rendeződni látszódnak a dolgok, elvégre apróságokon kívűl semmibe sem tudtak belekötni. Számomra még mindig érthetetlen az, hogy hogyha nem egy bejegyzett állatvédő szervezet tagjai jártak nálatok, milyen jogalapon próbáltak volna veletek szemben eljárni... na de ez az én problémám... vagy talán mégsem. Elvégre ha -nevén nevezve a gyereket- illegálisan működnek, akkor semmi az égegyadta világon nem garantálja azt, hogy ők jobb helyet tudnak biztosítani nekik, ha elvinnék őket. Lelki szemeim előtt olyan rémképek jelennek meg ezekkel az önkéntesekkel szemben, mint az állatgyűjtők az Animal planet csatornán vagy a "kutyamaffia" ami itthon is óriási méreteket ölt. Mert így semmi mások, mint egyszerű hétköznapi emberek, akik max. tanácsot adhatnak, de mást nem tehetnek.
Megjegyzem, baromira nem tetszik az a "lelkesedés" amivel el akarták vinni a kutyáitokat, pláne így, hogy nem hivatalos szervezet. Én még mindig tartom azt, amit 03-08 18:48-kor írtam: "mertha esetleg akad köztük fajtatiszta is, akkor az sincs kizárva, hogy csak annyi a cél, hogy megszerezze magának." Szóval, azt mondom legyetek óvatosak.
Országszerte tele vannak a menhelyek (mármint a hivatalosak), ahogy gyepmesteri telepek és fajtamentők is, így aztán ha úgy látják, hogy menthető a helyzet egy kis segítséggel, akkor a gazdát támogatni szokták, nem pedig rögtön a kutyát vinni. Szóval nem kerek ez a dolog sehogy sem.
Na de sebaj. Lényeg, hogy sikerül normalizálni a helyzetet, ha lassan is, de akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!