Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mindenki ennyire hamis lenne?

Mindenki ennyire hamis lenne?

Figyelt kérdés

Szóval, tulajdonképpen, aki jártas az állatok világában az tudja, mi az a PeTA.

Sok helyen olvastam, hogy ez milyen becsapás, meg ilyenek, ott is hasonlókat csinálnak az állatokkal és stb..

A menhelyekre is pl. hallottam sok olyat, hogy csak meggazdagodni akarnak.

Szóval, ez igaz, vagy itt ezen a Földön mindenkit csak a pénz hajt, igazak ezek az állítások, vagy mindenki hazudik mindenben?

Tényleg nem értem, ne haragudjatok

2014. dec. 26. 00:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem nyomják beléjük azonnal az injekciót. Ahogy Magyarországon sem. Ha az állatvédelemben aktívan részt vennél, tudnád, hogy rengeteg olyan kutyát és macskát adnak a menhelyre, vagy koboznak el a gazdától, akiket nem lehet megmenteni, mert annyira súlyosan bántalmazták, vagy sokáig éheztették őket. Ez mindennapos sajnos.
2014. dec. 29. 08:41
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Ugyan nézz már a rá a PETA statisztikájára, csak egy percre. Még ha más amerikai menhelyekkel hasonlítják is össze őket - ahol ha csúnyán néz a kutya, máris altatják - is rosszabb a statisztikájuk. 90% körül altatnak, annyi nem lehet a menthetetlen állat.

Évek óta vagyok ideiglenes befogadó állatmentő, kifejezetten beteg, elütött, elkobzott kutyákra specializálódott alapítványnál, láttam már egyet, s mást. Épp ezért nem tetszik, amit a PETA csinál. Mert ha egy kis alapítvány képes százötvenezreket kiadni egy öreg kutyára, egy ilyen óriási cég, mint az övék, ugyan eröltesse már meg magát.

2014. dec. 29. 09:01
 13/16 A kérdező kommentje:
Hűha, hát igen, jó is lenne hogyha mindenki rendesen bánna az állataival, amúgy azokat meg úgy szeretem akik természetesen azzal takaróznak a bőriparral kapcsolatban, hogy a bőr az csak melléktermék, tudjuk jól, hogy nem,sok állat ezért szenved, csak a bőrükért, és szerintem is sokan csak azért beszélnek a peta ellen, mert nekik lenne rossz tőlük, és igen még mindig jobb egy kutyának, véleményem szerint az altatás, mintsem évekig várni, jobbesetben a kennelben
2014. dec. 29. 23:29
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes meglátás. Bezzeg amikor a magyar gyepik altatnak egészséges, fiatal kutyákat, boldog-boldogtalan fel van háborodva. Ahol én vagyok ideiglenes, ott a legtovább bentlévő kutya két évig volt az alapítványnál, de ő gerincsérült, béna kutya volt, cirka egy év volt csak a rehabilitáció. A többség, beleértve az utolsó 4-5 ideiglenesemet is, 2-3-4 hónapon belül gazdára talált és nem a kert végén tartottam őket láncon, ahogy a többi 20 kutya is bent, a kandalló előtt, vagy szabadon a kertben játszva várta, hogy elvigyék. Ilyen is van, nem gondolom, hogy el kellett volna őket eltatni, hogy esélyük sem legyen. Az élethez való jogot legalább egy minimális szinten tiszttelni kéne. Ha nem szép, hogy a nyuszi meghal a bundáért, akkor az se legyen már ideális, hogy a kutya meghaljon csak azért, mert az előző gazdája már nem tart rá igényt. Miféle kettős mérce ez?
2014. dec. 30. 12:53
 15/16 A kérdező kommentje:
meg kell adni, de nézzük reálisan azért egy beteg és öreg kutyát nem biztos, hogy olyan hamar elkapkodnak. Én pl ha elmennék egy menhelyre kutyáért a kérésem tuti az lenne, hogy nekem a legöregebb, a legbetegebb, a legagresszívebb utya kellene, egyszóval, aki senkinek
2014. dec. 30. 20:21
 16/16 A kérdező kommentje:
és persze adjuk meg az esélyt, de nézd logikus szemmel, a legtöbb barom veszi a kutyát, pénzért, mintha nem lenne elég itt-ott, de igen mindenkinek joga van élni :)
2014. dec. 30. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!