Mit tegyünk ha a szomszéd fel akar jelenteni, mert a kutyánk ugat?
Ugat a kutyánk, mert kutya.... a szomszédunk pedig kicsit elme-slukkos, de úgy döntött feljelent minket. Mit javasoltok mit tegyünk?
(A kutyát elhallgattatni nem lehet, amúgy is mindenkinek van kutyája az utcában, de őt valamiért pont a mien zavarja :-/)
Nekem se tetszene, hogy egyfolytában ugat a szomszéd, vagy a kutyája. De nagyon meglepődnék, ha egyszer nyávogna, vagy bégetne. Azért ugat, mert kutya, és törvénytisztelő, mert nem szed semmi anyagot, hogy félrebeszéljen.
Azt pedig ki állapítja meg, hogy mi a sok ugatás? Hány vakk per óra? Nincs erre semmi rendelet, törvény. Aki volt nálatok emberkedni, az a hivatalos suttyó, az tanulja meg a törvényeket, és azt, hogy nem fenyegethet senkit, vagy rögtön köpje hozzá a hivatkozást: törvény-paragrafus-bekezdés-pont-alpont. Pont.
kedves Mindenki ! van rendelet !
a szabály is szabályozva van már !Uniós ország vagyunk,nekünk Brüsszelből dirigálnak! pont most 19.én pénteken volt erről szó délelőtt a Kossuth adón 10kor
szóval ha zavar a kakas korareggeli hangja bejelentheted,vagy büdös a szomszéd disznóólja feljelentheted,ha árnyékot vet a kertedre a szomszéd fája,vagy nem akarod a leveleket söpörni ő miatta
ez mind bejelenthető...kérdezd meg a jegyzőtől,annyi munkája van,hogy majd belehal..ilyen jelentgetős ország lettünk..na a történelem is ezt igazolja a magyarokról..sajnos
nekem tacskóm volt,kettő is,a legyet is megugatták,éjjel meg pláne,..engem is zavart,aztán leszoktattam ugy,hogy
heteken keresztül,amikor otthon voltam,az ugatáskor,kimentem hozzá,rácsaptam egy ujsággal a hátára és hangosan mondtam :csitt,aztán csak szólni kellett,végül már nem ugattak,pedig a tacskó ilyen fajta
le lehet szoktatni minden kutyát,türelem és törődés kell hozzá.. nem kell veszekedni
ne fárszd magad a pontozással,tök lényegtelen dolog
nem az isiben vagyunk
Elképzelem ahogy elmegy feljelenteni a rendőrségre... a rendőrök kapkodva bíróságra adják az ügyet... a bíróság igazat ad a szomszédnak.. kap egy fasza határozatot, hogy igen: ZAVAR A KUTYA... de kutya még most is ugat... hívja megint a rendőröket, jön a TEK, meg belbiztonság, és hangosan olvassa a kutyának: A TÖRVÉNY NEVÉBEN FELSZÓLÍTOM... HOGY HAGYJA ABBA AZ UGATÁST :D
Őszintén? Azt csinál amit akar, nekünk is van ilyen szomszédunk, mikor elkezdett fenyegetni akkor akkorát röhögtem hogy szerintem ő szégyellte magát...
Megmondtam neki, hajrá, vagy ha nem tetszik akkor lehet menni lakótelepre.. ja hogy ott meg a szomszéd dübög? :D, ezek az együttélésre sem hajlandó emberek....
Azt azért megjegyeztem neki, hogy ha kezet emel a kutyára, vagy bedob valamit az udvarra, akkor elmehet feljelenteni de már 8 napon túl gyógyuló testi sértésért
28: Általános szabály, hogy a saját ingatlanodban nem zavarhat a szomszéd súlyosan. Flexelhet a szomszédod éjjel-nappal - ha nem hallatszik át hozzád. Haználhatod a kutyádat cseng helyett, csak ne nagyon hallatsszon át a szomszédhoz.
Településenként eltér mit vesznek súlyos zavarásnak, pontosabban hogy mit hisznek el súlyos zavarásnak. Hiszen van aki a kakasra, van aki repülőgépre, van aki kutyaugatásra érzékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!