Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hiteles allatvedo az, aki nem...

Hiteles allatvedo az, aki nem vegetarianus/vegan?

Figyelt kérdés
Megment egy kutyat, majd vacsira betolja a csirkeszarnyat. Az a csirke ugyanolyan erzo allat...
2014. okt. 16. 07:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

"Ha nem enne senki húst és hústerméket, a haszonállatok túlnyomó része nem is élne."

Bírom az ilyen tömény hülyeséget. Szerinted milyen minőségű élet az övék, akik csak arra születtek, hogy bébi koruktól kezdve moccani se tudjanak, hormonokkal, antibiotikummal tömjék, esetleg kényszer táplálják, megcsonkítják stb stb stb őket...Hát én nem akarnék megszületni és egy ilyen "életet" mert ezt csak idézőjelben lehet annak nevezni, leélni. Gratulálok az empátiádhoz, és az intelligenciádhoz nemkülönben. Könnyű lenne megérteni, csak ehhez kicsit gondolkodni kellene, ami megerőltető tudom, hogy a haszonállatoknak nem az a szenvedés, hogy megölik és megeszik őket, a szenvedés az addigi ÉLETÜK!!!

2014. okt. 16. 09:43
 12/19 anonim ***** válasza:
15%

A haszonállatok java részének nincs valami fejlett tudata. Egy csirke nem tud szeretni, nem gondolkodik, ösztönlény. Épp ezért a körülötte lévő valóságot sem úgy fogja fel, hogy de rossz nekem, hanem a kaja, tojás, kaja, tojás vonalon. A fájdalmat érzik, és menekülni akarnak előle, de:

- nem folyamatos kínzás az életük

- a természetben nem maradnának életben túl sokáig, védve vannak a ragadozóktól

- főleg egy szabad tartás esetében mindig van kaja, nem halnak éhen

Sokan azt hiszik, hogy a csirke gondolkodik, tervez, lelki érzésekkel él a többi állat iránt... de maximum a mesékben. Ez nem a Duck Tales...

2014. okt. 16. 10:18
 13/19 Platypus ***** válasza:
100%

Azért, mert egy állat nem képes a kvantumfizikáról értekezni, még ugyanúgy szenved. Tök mindegy hogy meg tudja-e fogalmazni hogy ilyen meg olyan igényem van, vagy csak az ösztön diktálja hogy az kell neki, ha nem kapja meg szenvedni fog. A csirke ráadásul menekülő állat, kifejezetten rosszul viseli ha nem élheti ki az ösztöneit. A madarak értelmi képességei kifejezetten jónak számítanak az állatvilágban, még a csirke esetében is. Épp csak hajlamosak vagyunk hülyének tartani, mert előbb menekül aztán gondolkozik, és különben is megesszük úgyhogy hülye kell hogy legyen különben jön a lelkifurka. De ha a csirke nem is, a szarvasmarha kétség kívül okos, fejlett szociális viselkedésre képes állat. A disznó is.

Ettől függetlenül megeszem őket. És meg is becsülöm ezeket az állatokat, egyszerre. És hálás vagyok a sorsnak hogy van lehetőségem normálisan tartott falusi húshoz és tojáshoz jutni, így nem kell asszisztálnom az ipari állattartáshoz. A macskám tápjában viszont már nem vagyok olyan biztos...

2014. okt. 16. 10:48
 14/19 anonim ***** válasza:
92%

Én nagyon szeretem az állatokat, de eszem húst. Vidéken élünk és csak általunk felnevelt állatok húsát fogyasztjuk.

Vannak tyúkjaink, így van tojás és hús. Tavasszal, nyáron elül a tyúk és kikelti a csibéit. Szintúgy a kacsa,csak a kacsatojást nem esszük meg.

Mind a kacsáink, mind a tyúkjaink hatalmas udvaron szaladgálhatnak és a kacsák a tavunkon úszkálhatnak. A kacsákat megtömjük, de kézzel.

Vannak disznóink is. Az udvaron turkálhatnak, szaladgálhatnak. Ha bemegyek hozzájuk mind odajön és megengedik, hogy megsimogassam őket. Viszont atél beálltával levágjuk őket. A nyulakat szintén. (mondjuk őket ketrecben tartjuk, de nagy méretű ketrecekben vannak)

Akkor most állatkínzó lennék? Nem hiszem.

2014. okt. 18. 10:21
 15/19 Salx Narval ***** válasza:
88%
A tömés akár kézi , akár gépi nem tekinthető humánus eljárásnak. Ha jól belegondolunk magunkkal sem bánunk sokkal jobban, csak legfeljebb szemet hunyunk,a dolgok felett. Nem biztos , hogy a mesterségesen előállított tápokkal etetett állatok rosszabbul járnak mint mi, akik megesszük őket. Az az igazság, hogy az ember túlszaporodott a földön, elsőként ezt kellene rendbe rakni, kínos lesz, ha természet rak rendet, márpedig fog, ha tetszik, ha nem.
2014. okt. 18. 18:25
 16/19 anonim ***** válasza:
26%

Nagyon jó a kérdés. Rengeteg ismerősöm oszt meg facebookon szenvedő kutyákat, állatmenhelyi képeket. Aztán ebédnél látom, hogy ugyanez az ember eszi a sajttal-sonkával töltött rántotthúst, húslevest. Egyszerűen nem esik le nekik, hogy valami nincs rendben ezzel.

Én 100% vegán vagyok, de mivel a csótányt, szúnyogot, kullancsot simán lecsapom gondolkozás nélkül, nem is tartom magam állatvédőnek, nem is reklámozom magam állatvédőnek.

2014. okt. 24. 09:23
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Témába vág: Németországban már van vegán állatmenhely. Igen, a megmentett kutyáknak nem adnak állati eredetű táplálékot. (vélemény nélkül mondom)

Amúgy a kérdésre a válasz nekem is az, hogy nem érdekel a hitelesség, a lényeg a megmentett lény.

2014. okt. 24. 14:40
 18/19 anonim ***** válasza:
3%

"...a lényeg a megmentett lény...."

Igen, de az nem állatvédelem, ha az ember megment 1 állatot az egyik oldalon, miközben a másikon (a táplálkozásával) egy másik halálát okozza.

Szerintem aki csak a kutyák és macskák miatt aggódik, az nem állatvéső, csak kutya és macskavédő maximum. Az állatvédelem kifejezés minden állatot magába foglal, de ha valaki húst eszik, akkor sok állat sorsa nem érdekli.

2014. okt. 27. 16:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, lehet hiteles. Nem szeretem ,amikor a húst is evőket kegyetlen állatkínzóknak nevezik egyes vegetáriánusok és vegánok. A jól tartott és kíméletesen szállított leölt állat húsának megevésében nem találok kivetni valót. De amelyiket nem tartják jól, arról sem a húsfogyasztók tehetnek. Szerintem amúgy egy állat nemcsak nagyüzemi tartásban lehet kínzás áldozata , hanem háztájon is , ha a gazdi szadi természetű.
2015. jan. 11. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!