Ezért már lehet bejelentést tenni?
Egy tízemeletes panelban lakok és az egyik szomszédom talált az utcán egy kismacskát. A lakásba nem hajlandó felvinni, ezért bezárta a közös tárolóba. A cicának egy virágláda az "ágya". Enni, inni azt kap. Viszont van olyan, hogy két napig nem is viszik ki, hanem ott van bezárva egész napokra. Mikor a lépcsőházban vagyok, szinte mindig hallom, ahogy a cica nyávog. (Na nem azért, mert engem zavarna, de gondolom nem boldogságában nyávog az a szerencsétlen macska sem...)
Szóval ha ezt bejelenteném valamilyen állatvédő egyesületnek, foglalkoznának vele? Segítenének vajon megoldani, hogy normális helyre mehessen a cica?
A másik kérdés: Nem szeretném, hogy a szomszéd megtudja, hogy én jelentettem be. Viszont meg kell adni telefonszámot a bejelentéshez, ugye azt semmilyen körülmények között nem adhatják ki az állatvédők?
Biztos, hogy nem adnák ki a számodat, ebben biztos lehetsz.
Viszont mindenképp keress meg egy állatvádő egyesületet, vagy hozzátok ki onnan ki ti a cicát.
Nos,van rá esély,hogy egyetlen egy szervezet sem veszi be,mert többszörös teltház van és folyamatosan jönnek a kiscicák mindenhonnan,mivel nagyon sokan nem ivartalanítanak,inkább kiteszik őket.
Nekem 4 kiscica lett egyik napról a másikra a házunk tövében.Valami idióta iderakta őket egy dobozban,mert leellett a macskája és ő így gondolta megszabadulni tőle.Itt vannak nálam a lakásba,és senkinek sem kellenek.De nekem nincs szívem kitenni őket,a helyi menhelyekkel kapcsolatban vagyok,annyi hely sincs náluk,hogy egy fél cicát elhelyezzenek.Tehát vagy vállalom én őket,vagy kiviszem a határba elengedem,vagy agyonütöm,vagy vízbe fojtom,vagy nem tudják.
Nos,nyilván nem fogom őket kitenni,sem agyonütni...Tehát már 5 cicám van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!