Hogyan szünhetne meg ez az irritáló madárcsicsergés?
Régi, körfolyosós társasházban lakom és van néhány fa az udvaron. Nem kicsik.
Az első emeleten fészkel valakinek a riasztója mellett egy madárka, ami húsbárddal aprítanék fel legszívesebben, mert már néha hajnalban rákezd az őrjöngéshez hasonlítható csipogására.
Leginkább olyan hangot ad ki, mintha két alumínium rudat ütögetnénk össze. Munka után, amikor hazajövök kinyitnám az ablakot, de nem lehet, mert ezek a cigány madarak ekkor kezdenek rá az őrjöngésre, ami eltart olyan 2 órát minimum.
Irtam ez ügyben a társasházkezelőnek és azt mondták, hogy amikor elköltöznek, akkor le kell szedni a fészket, és lehetetlenné tenni, hogy ujraépitsék azon a helyen. Igy megelőzhető, hogy itt nyaraljanak jövöre is...
Én tisztában vagyok vele, hogy hasznosak, mert fogyasztják a rovarokat (szunyogokat pl), de ugyanakkor meg segggggig karmolóan irritáló a jelenlétük, igy a mérleg az eltávolitásuk felé billen...
Gondolom ha kezdeményezném a kipaterolásukat, akkor közfelháborodás lenne ellenem, hogy szegény állatokat szivesebben látnám máshol...
Gondolom a védelmükre kelő idősebb emberek már nem hallják ezt az magas frekvencián trillázó visitozást, ugyhogy öket nem zavarja. És következésképpen akkor másokat sem.
Nálunk is van rengeteg fekete rigó. Külvárosi kerületben élek, zöldövezetben. Van veréb, harkály, dolmányos varjú, rengeteg szarka, gyakran vércse, tengelic, és a kutyafuttató melletti erdős-bokros részre a napokban költözött be egy lappantyú.
Én imádom a madarak hangját. Engem inkább a sok fogyatékos szomszéd zavar, akik az ajtó előtt ordítanak az odőjárásról (társasházban lakom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!