Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hogyan szünhetne meg ez az...

Hogyan szünhetne meg ez az irritáló madárcsicsergés?

Figyelt kérdés

Régi, körfolyosós társasházban lakom és van néhány fa az udvaron. Nem kicsik.

Az első emeleten fészkel valakinek a riasztója mellett egy madárka, ami húsbárddal aprítanék fel legszívesebben, mert már néha hajnalban rákezd az őrjöngéshez hasonlítható csipogására.

Leginkább olyan hangot ad ki, mintha két alumínium rudat ütögetnénk össze. Munka után, amikor hazajövök kinyitnám az ablakot, de nem lehet, mert ezek a cigány madarak ekkor kezdenek rá az őrjöngésre, ami eltart olyan 2 órát minimum.

Irtam ez ügyben a társasházkezelőnek és azt mondták, hogy amikor elköltöznek, akkor le kell szedni a fészket, és lehetetlenné tenni, hogy ujraépitsék azon a helyen. Igy megelőzhető, hogy itt nyaraljanak jövöre is...

Én tisztában vagyok vele, hogy hasznosak, mert fogyasztják a rovarokat (szunyogokat pl), de ugyanakkor meg segggggig karmolóan irritáló a jelenlétük, igy a mérleg az eltávolitásuk felé billen...

Gondolom ha kezdeményezném a kipaterolásukat, akkor közfelháborodás lenne ellenem, hogy szegény állatokat szivesebben látnám máshol...

Gondolom a védelmükre kelő idősebb emberek már nem hallják ezt az magas frekvencián trillázó visitozást, ugyhogy öket nem zavarja. És következésképpen akkor másokat sem.

2014. máj. 29. 20:05
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
9%
Akkor este csináld elemlámpával!
2014. máj. 29. 20:30
 12/40 anonim ***** válasza:
20%

Csak egy ötlet, amiért nem lincselnének meg a lakók:-)))

Másik ötlet: Éjjeli vizipisztoly támadás. Akkor lehet hogy úgy döntene hogy magától költözik.

Harmadik ötlet: Madárijesztő nejlonzacskókból.

Negyedik ötlet: Cseréljünk madarat! Nekünk egy harkály nyírja ki sorra a fákat az udvaron. Elcserélném a harkályt a te madaradra. Csak az a baj hogy nem tudom megfogni.

2014. máj. 29. 20:36
 13/40 A kérdező kommentje:
riaszto mellett fészkel a kis köcsög, szal nem is merném babrálni, mert még bekapcsol a sziréna.
2014. máj. 29. 20:37
 14/40 anonim ***** válasza:
68%
Az viszont pech. Akkor meg szólj annak a lakónak akié a riasztó, hogy segítsen neked, majd megfizeted! :D De hogyhogy őt nem zavarja, amikor neki ott van az ablakjánál?
2014. máj. 29. 20:43
 15/40 A kérdező kommentje:

mert biztos valami süket vénember :(

amugy volt egy idő, hogy valakinek a kutyája vonyitott napközben a lakásba zárva. Olyan volt, mint valami fogyatékos gyerek aki egész nap óbégat. Mondjuk ez a jelenség megszünt, meg az nem volt idegesitő annyira, mint a madárkáim.

2014. máj. 29. 20:47
 16/40 anonim ***** válasza:
64%
Elég tré lehet neked bérházban másokkal összezárva élni,ha még egy madár hangja is zavar.Biztos imádnak a szomszédaid.Irigyellek,hogy ez a fő problémád.
2014. máj. 29. 21:24
 17/40 anonim ***** válasza:
74%
B*szki ezek a tippek... látszik h mind városi....am jó lenne ha nem bántanád mert védett. Tudom h a sok városi nem érti az ilyet, de jó lenne ha lenne fogalmatok néhány dologról. Menj el este futni és majd akkor nem hallod reggel, mert inkább alszol majd hallgatózás helyett. Nyugodalmas jó éjszakát Neked!
2014. máj. 29. 21:25
 18/40 anonim ***** válasza:
35%
Ki pontozza le sorba a válaszolókat! Ja, nem az előző vagyok!
2014. máj. 29. 21:29
 19/40 anonim ***** válasza:
0%
Semmi értelme nincs ennek a pontozgatós marhaság nyak,miért zavar tatod magad miatta?
2014. máj. 29. 21:53
 20/40 A kérdező kommentje:
Disclaimer: falun nottem fel. Keleten. Szal nekunk madarcsicsrges mellett ott volt a szomszed disznaja meg a szomszed utcaban a cigany csurhe. Ezeknek eleg jellegzetes hangja van.
2014. máj. 29. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!