Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Akik szaporítóktól vettetek...

Akik szaporítóktól vettetek kutyát, miért tettétek? És tanultatok a hibátokból? Vannak tanulságos eseteitek, pofáraesések, amiket megosztanátok?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 30. 14:16
1 2
 11/19 sippara ***** válasza:
100%
Két "szaporítósom" van, az egyiket egy hétvégi ház kertjéből hoztuk el a gazdától, sovány volt, emberektől rettegett, hadd ne soroljam. Vért izzadtunk két és fél évig, végigzongoráztuk a viselkedési problémák szinte teljes skáláját, haverkodós, pörgős, simikunyerálós cukipofa soha nem lesz, de mára rendben van, "élhető", félénk, de ismerősökkel barátságos (velem pedig egyszerűen varázslatos) kutya lett belőle :) A másik tipikus darabra szaporító "rotis" családtól jött, útközben állomásozott három gazdánál, majd ideiglenesben volt kispalikee-nél, végül megérkezett hozzám, és csodálatos kutya :) A-s csípő dp röntgen eredmény, imád dolgozni, kötél idegei vannak, kajára, labdára ezerrel pörög, ösztönerős, imádnivaló "családi vadállat", hamarosan kipróbáljuk ŐV-ben is :) A következő kutyám mindenképpen tenyésztőtől lesz, aztán ki tudja, utána beleszeretek-e még valakibe valahol :)
2014. máj. 1. 01:21
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mentek a zöldek, várom a további sztorikat! Természetesen cicás esetek is jöhetnek. :)
2014. máj. 1. 05:19
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Utcai vegyes cicáink vannak, nem tenyésztőtől, hanem ahogy a sors összehozta őket. Mindkettő kóbor volt. Falun lakunk, itt nem nehéz ilyen cicákat találni. Mindkettő kicsi volt, amikor hazahoztuk őket, lefogyva, éhesen. De hála istennek egyáltalán nem betegesek, ivartalanítva vannak, nagyon szép, nagy, egészséges ciculik lettek. Én mondjuk nem is vennék állatot. Annyi kóbor van mindenhol. Egy fajtatisztát könnyebben befogadnak, de nekik szinte semmi esélyük.
2014. máj. 1. 08:50
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

13 éves koromban ismerőstől, véletlenül becsúszott alomból hoztunk keverék kutyát. Sajnos akkoriban jóformán semmit sem tudtunk a kutyákról. Szerencsére azon kívül, egy kanyi vasat sem fizettünk érte és mi adattuk be az összes oltásait nem történt semmi: volt áldott jó természetű, makk egészséges kutyánk, akit mindenki dicsért, hogy milyen aranyos. Ami betegséget öregkorára összeszedett az csak nekünk volt köszönhető (elhízás, emlődaganat).

Egyelőre nem tervezünk új kutyát magunkhoz venni. Mivel "fajtaszerelmem" az van, a fajtamentőket szeretném megkörnyékezni egy idősödő kutyáért majd ha aktuális lesz a dolog.

Macska-téma: egy utcáról összeszedett és egy elfojtás elől mentett ivartalanított bársonytalpúnk van. Az egyik teljesen rendben van, a másik asztmás, folyamatos gyógyszeres kezelést igényel. Megyeszékhelyen lakunk, de érdekes, itt sem kell elmenni a menhelyig baja jutott macskáért :\

2014. máj. 1. 11:04
 15/19 anonim válasza:
61%
Szia. Nekem tenyésztőtől van és volt is kutyàm. Sosem betegek. Dràgàn vettem őket, de az oltâson kìvül sosem kellett költenem àllatorvosra. Szerintem vagy csak jó tenyésztőtől èrdemes venni, vagy menhelyről hozni. Egyszer régebben amikor még nem tudtam ezeket a dolgokat, vettünk szaporìtótól kutyàt, 1 évig élt, jàrtunk vele sokat àllatorvoshoz, de nem lehetett rajta segíteni, örökletes betegsège volt.
2014. máj. 2. 06:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szaporítótól vettem egy beagle-t. oltási könyve volt, de mint utólag kiderült az oltásait nem kapta meg, és valami típikus kiskutyabetegségben 3 nap után meghalt. :( Azóta én is gyűjtöm a pénzt egy rendes tenyésztőtől vásárolt kutyára!
2014. máj. 8. 05:55
 17/19 anonim ***** válasza:
Szaporìtòtòl vett havanesem van, megfelel a fajta sztanderdnek, szòval èn nem bántam meg.Persze ne támogassuk a szaporìtòkat, de èn a tenyésztőkben sem bìzom :)
2014. máj. 17. 11:12
 18/19 anonim ***** válasza:
63%

Nekünk sok korcs kutyánk (keverék) volt eddig, szaporodott az magától valahol, csak be kellett fogadni, volt köztük nagyon jó kutya, mind tanítható, mind házőrző. Ingyen voltak, kár lett volna 70, vagy 200 000 Ft-ot adni egy kutyáért. Állítólag az igazi tenyésztő nem tenyészthet a pénzért, hiszen ekkor sérülnének a fajtaleírás kritériumai. Pénzt, mi kutyáért, még nem adtunk.

Tudtommal egy fajtaleírásban sem szerepel, hogy a tenyésztő busásan éljen meg a tenyésztésből. Tévedek?

2017. nov. 5. 16:46
 19/19 anonim ***** válasza:
50%
18# Olyan tenyésztő nincs is, aki ebből megél. Pláne busásan. Még jó, ha nullszaldósra kijönnek a költségeik mellett. A tenyésztőnél vett kölyökben az addigi kiadásokat (szülők tartása, szűretése, kiállítás, tenyészszemle, fedeztetési költség, anyakutyával, elléssel járó pluszköltségek, kölykök oltása, féregtelenítés, chipezés, törzskönyvezés és sok helyen szűretés pluszban) fizetjük meg.
2017. nov. 8. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!